Zakopane és Bártfa

Lengyelország - Szlovákia

Kidolgozás alatt!
2 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőségek
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc – Késmárk – Zsgyár – Zakopane
Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Kassa – Eperjes – Lőcse – Késmárk érintésével érkezünk a Szlovák-Tátra egyik legkedveltebb üdülőfalujába, Zsgyárra. Egy hangulatos gorál étteremben megkóstolhatjuk a helyi ízeket (káposztaleves, sztrapacska, szlovák sör, stb.). Továbbindulunk a lengyel Tátra és egyben Lengyelország legkedveltebb hegyi üdülőközpontjába, Zakopanéba. Városnéző sétánk során meglátogatjuk a II. János Pál pápa tiszteletére épített gorál templomot, majd gyalogos városnézés Zakopane hangulatos városközpontjában (gorál építészeti emlékek, fatemplom, régi temető). Majd az estig tartó szabadprogramban a belváros hangulatos sétálóutcáján. Siklóval lehetőség van feljutni a Gubałówka-hegyre (1.128 m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Magas-Tátra vonulatára. Szállás elfoglalása, vacsora (1 éj). Este egy hangulatos, tipikus kandallós gorál kocsmában élőzene hallgatása mellett tölthetjük el esténket.

2. nap: Zakopane – Nedec – Bártfa – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után Zakopanéban reggel 10 óráig vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában (helyi kézműves termékek, igényes, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, ízletes tradicionális füstölt házi sajtok, édességek, cipők, papucsok, sapkák, kesztyűk és több ezer csábító termék). Továbbindulunk Bukowinán át a Dunajec völgyébe, ahol megtekintjük Nedec várát, mely magyar-lengyel határvár volt 1918-ig. Majd a felvidék gyönyörű tájain továbbhaladva érkezünk Szlovákia egyik legszebb városába, Bártfára. Bártfa főtere valamennyi felvidéki város közül a legtökéletesebben őrzi a középkor hangulatát. Az ódon hangulatú középkori várfallal körülvett várost - mely három kaput és tíz bástyát őrzött meg az utókornak - 2000-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Belvárosi sétánk során a főtér közepén álló kora reneszánsz városházát, a mögötte lévő gótikus Szent Egyed templomot tekintjük meg. Indulás haza. Eperjes – Kassa – Miskolc útvonalon érkezünk Nyíregyházára, és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: Kidolgozás alatt!
(A részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szállás gorál panzióban Zakopanéban
- idegenvezetés, szervezési díj, ÁFA
 
Külön fizetendő:
félpanzió (1 reggeli + 1 vacsora): 5.500 Ft / fő
 (a program félpanzióval foglalható)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
  kb. 100 PLN / fő + 10 euró / fő (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 9.500 Ft / fő
(csak azoknak az Utasoknak kell fizetni, akik egyedül alszanak egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947; 
Mobil: 06-30/531-2137,   
Email: nyirtour@t-online.hu ; 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.