Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bledi-tó és Ljubljana

Szlovénia

      2022.április 15 - 17. (Húsvét)
                 június 04-06. (Pünkösd)
július 14 – 16.
október 13 – 15.

3 nap  /2 éj
  Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői
Budapest, M7 és M70 autópálya pihenői.

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Ljubljana – Bled (Szlovénia)
Indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át rövid pihenőkkel.  Érkezés Közép - Európa egyik legfiatalabb fővárosába, Ljubljanába. Ismerkedünk a gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel, modern csodákkal. Egyik ilyen modern csoda a Fellegvárba felvivő üvegkocka sikló, mellyel felérkezünk a várhoz. A várban különböző tárlatok, virtuális kiállítások, gyógynövény galéria, kovácsműhely, borospince található. A második nevezetesség a Sárkányos-híd, mely az óvárosba vezet. Itt megtekintjük a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat és a barokk palotákat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a mélykék vizű, képeslap szépségű Bledi-tóhoz.Ezt a türkizkék tavat gleccser vájta, termálforrás táplálja. Séta a tó körül. Fakultatív program keretében pletnával áthajózhatunk a tó közepén álló Mária Mennybemenetele templomhoz. Szintén a szigeten van a legendás „kívánságot teljesítő harang”. Este szállás elfoglalása Bled környékén (2 éj), vacsora.

2. nap: Bohinji-tó – Savica-vízesés
Reggeli után elindulunk a Júliai-Alpok szívébe a csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között fekvő Bohinji-tóhoz. „Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek – Isten szláv nevéből (Boh) – Bohinjnak neveztek el.” Séta a tó körül. Itt láthatjuk a híres „Aranyszarv kecskebakot” és a Keresztelő Szent János templomot. A bátrabbakkal tovább indulunk a tó másik végén fekvő Ukancba. Innen közel 500 erdei lépcsőfokon felkapaszkodva érjük el a közel 70 méter magas Savica-vízesést, mely a Sava Bohinjka-folyó forrása. Felvonóval feljuthatunk az 1535m magas Vogel-csúcsra, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Este szállás elfoglalása, vacsora.

3. nap: Vintgár-szurdok – Trojane – Budapest – Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után egy mesés természeti környezetbe, a Vintgar-szurdokhoz kirándulunk. Az igazán látványos, könnyen bejárható szurdok 1600 m hosszú és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog. A szurdok Szlovénia legnépszerűbb természeti jellegzetessége és Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. Itt fából épített járdák és hidak segítenek a közlekedésben. Hazaindulás, útközben rövid pihenő Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a hely specialitását, a híres és ízes óriásfánkot. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 75.000 Ft/fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
A részvételi díj 680 Ft/ liter űzemanyag árig garantált.

A részvételi díj tartalmazza:

- nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
- 2 éjszakai szállás Bled környékén 3* szállodában
-  idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió:(2 reggeli + 2 vacsora): 12.000 Ft /fő
- Belépők és járulékos költségek: kb. 100 euró/fő
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 15.900 Ft / fő

(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404     

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.