Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nápolyi-öböltől az Amalfi-partokig

Nápoly, Sorrento, Capri szigete, Positano, Amalfi, Ravello, Pompeii, Vezúv krátere

Kidolgozás alatt!

(5 nap / 4 éj)

A nápolyi-öböl a színek, formák, ízek, illatok végtelen változatosságával csalogatja a gyönyörű természeti tájakat, a különlegességeket kedvelőket. Aki egyszer már látta a nápolyi kikötő hátterében a VEZÚV vöröses árnyalatú salakkúpját, a Tirrén-tenger sötétkékjével, az aligha feledi, és vissza-visszavágyik. Aki körbetekintett CAPRI szigetének tetejéről a Monte Solaro-ról és látta a hófehér házakat, a kikötőt, a faraglioni sziklákat, a Sorrentói-félsziget csücskét, kissé távolabb az ISCHIA vulkáni kúpját, és Nápolyt a Vezúvval, az úgy érzi, hogy ez a táj mindörökre rabul ejtette. Minket is rabul ejtett, szeretnénk minél több utasunknak megmutatni.

Ország: Dél-Olaszország

Szállás típusa: Hotel****

Ellátás: Svédasztalos reggeli

Utazás módja: Repülő (Budapestről)

 

1. nap   Budapest - Nápoly

Menetrend függvényében (reggeli órákban) repülővel indulunk Nápolyba. A Vezúv lábánál fekvő város az ellentmondások a szűk sikátorok és a pizza városa. Programunkat városnézéssel kezdjük Olaszország harmadik legnagyobb városában, melynek történelmi központja 1995 óta az UNESCO világörökség része. Az óváros a mai napig megőrizte régi szerkezetét. A legfontosabb nevezetességek felkeresése (Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell’Ovo – Nápolyi Duomi) A dóm nagyszerű gótikus épületében Nápoly védőszentjének Szt. Gennaro-nak ereklyéit őrzik. A hangulatos sikátorokban sétálunk, melynek több magyar vonatkozása is van. Rövid szabadprogram keretein belül megkóstolhatjuk a Nápolyi pizzát és a Vezúv lankáin termelt szőlőből készült borkülönlegességeket. Programunk végén elfoglaljuk szállásunkat Nápoly közvetlen környékén.

 

2. nap   Amalfi  Part  útvonal: Positano – Amalfi – Ravello (A világ egyik legszebb panoráma útvonala)

Ezen a napon két lehetőséget ajánlunk utasainknak: Aki szeretné, önállóan szervezheti egész napos programját (Pl.: beutazik Nápolyba ), vagy részt vehet a fakultatív kiránduláson a Salernói-öbölbe.

A programon résztvevőkkel a csodálatos fekvésű Sorrentoi-félszigeten PositanotAmalfit és Ravellot látogatjuk meg. Az útvonal a világ egyik legszebb panoráma útjának számít. Minden kanyar, minden szerpentin újabb és újabb látványokkal ajándékoz meg bennünket az UNESCO világörökségek listáján is szereplő Amalfi partszakaszon. Útközben kisvárosokat érintünk, melyekbe az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz. Citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Először Positano-hoz érkezünk a világ egyik legtöbbet fényképezett elbűvölő kisvárosába. (Panoráma fotózás, szabadprogram). Innen tovább folytatjuk utunkat az Amalfi parton a Tirrén-tenger látványába gyönyörködve Amalfiba a Földközi-tenger egykori nagyhatalmába. Séta az elbűvölő kisvárosba a dóm és a Szt. András emlékek megtekintése. (Szt. András apostol Szt. Péter testvére volt, földi maradványai a dóm kriptájában nyugszanak). Szabadidőbe ajánljuk megkóstolni a város különlegességeit (limoncello, sorbetto fagylalt citromba). Következő megállónk Ravello, amely 350 méter magasan ékeskedik a Monte Torello hegyen. A település két nagy nevezettessége a középkori Villa Ruffolo (gyönyörű mediterrán kertel) és a főtere. A Villa kertjében található az a kilátópont, mely szinte a tenger felett lebeg, Itália talán legszebb panorámájaként ismert. Szállás Nápoly környékén.

A fakultatív program ára:  80 EUR / fő

3. nap   Hajókirándulás Capri szigetére

Grotta  Azzurra - Capri - Anacapri

Ezen a napon két lehetőséget ajánlunk utasainknak: Aki szeretné, önállóan szervezheti egész napos programját (Pl.: beutazik Nápolyba), vagy részt vehet a fakultatív kiránduláson Caprira.

Reggeli után a programon résztvevőkkel felejthetetlen hajókirándulásra indulunk a Nápolyi-öböl leglátogatottabb legendás szépségű szigetére (kb.: 40 perces hajóút). Hajókázás közben felejthetetlen látványt nyújtanak a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger.  A sziget nem csak természeti szépségében, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát épített itt, és egy időben a hatalmas római birodalmat is innen igazgatta. Ő az édes semmittevés szigetének nevezte Caprit. A szigeten a Marina Grande-i kikötőből kis bárkával a Kék-barlanghoz hajózunk (Egy tengeri barlang, ami a fénytörés miatt csodálatos kék színben pompázik.) Felvonóval illetve minibusszal tudjuk megközelíteni Caprit és Anacaprit. Mindkét városban lesz közös séta a központban, és lesz szabadidő is a két pazar fekvésű városka felfedezésére, egy hangulatos bárban elfogyasztani egy limoncellot vagy Aperolt vagy akár leülni egy csésze ristrettora. Capri szigetéről visszatérünk Sorrentora, rövid látogatás a sziklás partra épült város sikátorokkal tarkított hangulatos belvárosában. Este szállás elfoglalása.

A fakultatív program ára:  90 EUR / fő

 

4. nap   Pompeii (Világörökségi helyszín) – Vezúv  krátere

Ezen a napon két lehetőséget ajánlunk utasainknak: Aki szeretné, önállóan szervezheti egész napos programját (Pl.: beutazik Nápolyba), vagy részt vehet a fakultatív kiránduláson  Pompeii és a Vezúv krátere körül.

Reggeli után a programon résztvevőkkel Pompeiibe az eltemetett városba utazunk, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a Vezúv vulkáni hamuja. A város úgy került újra a felszínre, ahogyan a borzalom napján élete félbe szakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, közfürdői, színházai és amfiteátruma. Az amfiteátrum az egyik legrégebbi és legépebben fennmaradt a római birodalomban korából. Pompeii az UNESCO világörökség része.

Innen autóbuszba szállunk, és a Vezúv lankáin, a nemzeti park területén utazunk hangulatos szőlő és olíva ültetvények között, 1000 méter magasságig, majd itt kisbuszokba átülve utazunk a kráter alatti parkolóba. Csodaszép kilátásban lehet részünk mely során látjuk az anno hömpölygő megszilárdult lávafolyamatokat, és feledhetetlen kilátásban lehet részünk a Nápolyi-öbölre. A bátrabbak innen kb. 300 méter sétával eljuthatnak a kráter széléig. Az egykor dübörgő tűzköveket dobáló óriás ma hallgat. Kialudt volna, vagy csak csendesen pihen? Erre a kérdésre a vulkanológusok sem tudják a biztos választ. A kráter meghódítása után pihenésként megkóstolhatják utasaink a Vezúv lankáin termelt szőlőből készült borkülönlegességeket. Programunk végén visszatérünk szállásunkra.

A fakultatív program ára: 80 EUR / fő

 

5. nap   Nápoly - Budapest

Reggeli után (10 órakor) kicsekkolunk a szállodából és a repülő indulásáig tartalmasan eltöltjük időnket a szállásunk városában.

Részvételi díj: 385.000 Ft / fő

Az utazás menetrendszerinti repülőjárattal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat.

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy oda-vissza, reptéri illeték, 20 kg feladott poggyász + kézipoggyász, 4 éjszaka szállás 4 csillagos szállodában, 4 svédasztalos reggeli, utaskísérő végig a program során, transzfer reptértől szállásig oda-vissza, helyi idegenvezető Nápolyban.

 

Külön fizetendő: Belépőjegyekre és idegenforgalmi adóra  120 EUR / fő

Egyágyas felár: 100.000 Ft (Csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában.)

Az időjárás október hónapban nagyon kedvező ehhez a kulturális utazáshoz. (20-27 C°)

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.