Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Levendula fesztivál Tihany

Kirándulás - levendula fesztivál - túra

2019. június 22

1 nap      (szombat)

Indulás: Reggel 0400 h órakor Nyíregyháza Bocskai út (Bíróság elől).

Csatlakozási lehetőség: Nyíregyháza – Debrecen - M3 autópálya pihenői - Budapest

Program:Tihanyi kalandozásunk során minden együtt van, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez szükséges.

Azok az utasok akik kirándulni szeretnének:   ezen a napon elsőként a Bencés Apátságot látogatjuk meg, melyet 1055-ben András király alapított (I András sírja), IV. Károly emlékszoba, Kálvária és a Magyar királyok Panoptikuma.  Majd a tradicionális gyönyörű nádfedeles parasztházak között sétálva felfedezhetjük Tihany középkori eredetű kultúráját, bepillanthatunk az itt élő emberek múltjába, és mindennapi életébe. Ebédidőtáján kezdetét veszi a szabadidő, amely során kedvünk szerint járhatjuk be a Belső-tópartján megrendezett XIII. LevendulaFesztivál és Levendulás Napok   pezsgő vásárterületét. A tóparti helyszínen a viruló palántáktól a lakásdíszekig, a kerámiáktól a levendulás süteményekig mindent megtalálhatunk a kézművesek és a nemzeti parkok standjainál.

Fakultatív lehetőség van aLevendula Ház Látogatóközpont megtekintésére, amely minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját: a levendula-termesztést.

Aki még mást is szeretne, annak lehetősége van Tihanyból Balatonfüredre hajózni és ott a városnéző kisvonattal megismerni a város nevezetes épületeit, majd csatlakoznak az értük menő buszhoz.  (Fakukltatív)

Azok az utasok akik túrázni szeretnének     ők is a Tihanyi Apátság elől indulnak. A Lóczi Lajos tanösvényen kezdjük, érintjük a belső tavat, levendulaházat, gejzirmezőt. Az út során a panorama és a kilátás elképesztően szép lesz. Belátjuk szinte az egész félszigetet, a Belső-tavat, a falut az apátsággal, a félsziget peremén körbefutó dombok láncolatát, a Füredi-öblöt. Túra után van idő a vásári forgatagban részt venni.

Hazaindulás, érkezés Budapestre, Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj: 12.500 Ft/fő

Utazás  turista autóbusszal, idegenvezető, túravezető

Érdeklődni lehet: Nyírség Utazási Iroda: Tel: 42/506-947

Egészség Természetbarát Egyesület:   Tel: 30/531-2137

A részvételi díj a belépők árát nem tartalmazza.

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.