Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tihany, Veszprém, Balatonfüred adventi csillogásban

Tihanyi Apátság, Királynék városa és a téli Füred varázsa

2020. December 05-06.
          December 12-13.
          
(2 nap) 

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat

 

 

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői
 
1.nap: Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői - Budapest – Veszprém
Indulás: Nyíregyházáról reggel 05:00 órakor a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.), Debrecenből reggel 06:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Kis pihenőkkel érkezés a Közép-Dunántúli régió csodálatos városába Veszprémbe. 1000 éves történelmünk során Veszprém a királynék városa volt, és 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz.  Veszprém vára az esztergomi és székesfehérvári várakkal együtt egyike volt legkorábbi várainknak, Géza Fejedelem korában már biztosan létezett, de egyes feltevések szerint már a honfoglalás előtt is állt. Veszprémnek fontos szerepe volt a kereszténység bevezetéséért vívott harcban is, I. István itt győzte le Koppány seregeit. Veszprém vármegye volt az egyik legkorábban megszerveződött vármegye.  A város I. István feleségének, Gizellának a kedvenc tartózkodási helye volt; később évszázadokon át a veszprémi püspökök itt koronázták  meg a magyar királynékat, és viselték  „a királyné kancellárjának” címét. (Gyalogos séta -Várnegyed látogatás) Szabadprogram keretein belül gyönyörködünk az adventi fényekben, részt veszünk az igényes kirakodóvásárban. Vásárlási lehetőség a Jézuska ajándékokból. Karácsonyi ízek, puncsok, rétesek, édességek kavalkádját csodálhatjuk és kóstolhatjuk. 
Este szállás elfoglalás Veszprém környékén.
 
2.nap: Veszprém – Tihany – Balatonfüred – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigetre indulunk, mely hazánk egyik legszebb fekvésű települése. Meglátogatjuk a  Bencés Apátságot, melyet I. András király alapított 1055-ben. Majd séta a hangulatos zeg-zugos utcákban. (számtalan kézműves kirakodóvásár, étterem, cukrászda, stb.)
Szabadprogram keretein belül részt veszünk Tihany karácsonyi forgatagában, ahol ízléses karácsonyi ajándéktárgyak, finom karácsonyi sütemények, ételek, puncsok kóstolhatóak. Bekapcsolódunk az ünnepi rendezvénysorozatba. Tihanyból Balatonfüredre a Balaton északi partjának fővárosába, a Balaton-part leg régebbi üdülőhelyére érkezünk. A móló elől indul a városi kisvonat (kb. 30 perc) lehetőséget biztosít arra, hogy idegenvezetéssel megismerjük a várost, illetve annak nevezetességeit. (fakultatív) Adventi élményekkel feltöltődve indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban. 
Részvételi díj: 35.000 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal                           
- 1 éjszakai szállás Veszprém környékén 3* panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobában
-  idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- félpanzió (1 reggeli + 1vacsora):  5.500 Ft / fő
  (a program félpanzióval foglalható)
- Veszprém: Vár belépő
- Tihany: Apátsági belépő
- Balatonfüred: Kisvonat

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!
 
EGYÁGYAS FELÁR: 12.000 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.