Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tihany, Veszprém, Balatonfüred

Tihanyi Apátság, Királynék városa és Balatonfüred varázsa

2022. Július 23-24.
               Október 22 - 23.

2 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyszínről!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői
 
1.nap: Nyíregyháza – Debrecen – M3 autópálya pihenői - Budapest – Veszprém
Indulás: Nyíregyházáról reggel 05:00 órakor aRómai Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.), Debrecenből reggel 06:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala). Kis pihenőkkel érkezés a Közép-Dunántúli régió csodálatos városába Veszprémbe. 1000 éves történelmünk során Veszprém a királynék városa volt, és 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz.  Veszprém vára az esztergomi és székesfehérvári várakkal együtt egyike volt legkorábbi várainknak, Géza Fejedelem korában már biztosan létezett, de egyes feltevések szerint már a honfoglalás előtt is állt. Veszprémnek fontos szerepe volt a kereszténység bevezetéséért vívott harcban is, I. István itt győzte le Koppány seregeit. Veszprém vármegye volt az egyik legkorábban megszerveződött vármegye.  A város I. István feleségének, Gizellának a kedvenc tartózkodási helye volt; később évszázadokon át a veszprémi püspökök itt koronázták  meg a magyar királynékat, és viselték  „a királyné kancellárjának” címét. (Gyalogos séta -Várnegyed látogatás). Szabadprogram keretein belül lehetőség van felfedezni a város cukrászdáit, éttermeit, kávézóit. 
Este szállás elfoglalás Veszprém környékén.
 
2.nap: Veszprém – Tihany – Balatonfüred – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigetre indulunk, mely hazánk egyik legszebb fekvésű települése. Meglátogatjuk a  Bencés Apátságot, melyet I. András király alapított 1055-ben. Majd séta a hangulatos zeg-zugos utcákban (számtalan kézműves kirakodóvásár, étterem, cukrászda, stb.).
Tihanyból Balatonfüredre a Balaton északi partjának fővárosába, a Balaton-part leg régebbi üdülőhelyére érkezünk. A móló elől indul a városi kisvonat (kb. 30 perc) lehetőséget biztosít arra, hogy idegenvezetéssel megismerjük a várost, illetve annak nevezetességeit. (fakultatív) Élményekkel feltöltődve indulás haza. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban. 
Részvételi díj: 36.500 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal                           
- 1 éjszakai szállás Veszprém környékén 3* panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobában
-  idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- félpanzió (1 reggeli + 1vacsora):  6.000 Ft / fő
  (a program félpanzióval foglalható)
- Veszprém: Vár belépő
- Tihany: Apátsági belépő
- Balatonfüred: Kisvonat
 (Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!)
 
EGYÁGYAS FELÁR: 12.000 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.