Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tarcal - Boldogkőváralja - Regéc

(Zempléni kiruccanás)

2022. Március 19.
      Május 28.
            Augusztus 06.
            November  12.
    (1 nap, Szombat)
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyszínről és időpntban!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen,Nyíregyháza, Nyírtelek, Rakamaz, Tokaj
 
Indulás Debrecenből reggel 06:00-kor TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala), Nyíregyházáról 07:00 órakor Nyíregyháza, Római Katolikus templom (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). A tokaji Bodrog parti megállásunk után érkezés Tarcalra. A monda szerint a település Tarcal vezérről kapta nevét, még Árpád vezérünk korában. Panorámasétányon érünk fel az Áldó Krisztus szoborhoz, mely Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra. A domb tetejéről csodálatos körpanoráma tárul ki elénk a környék falvaira és szőlőültetvényeire. A leglátványosabb kilátás a káprázatos fekvésű bányató felé nyílik. 
 
Tovább utazunk Boldogkőváraljára, ahol látogatást teszünk a Zempléni táj egyik magányos hegyén álló romantikus lovagvárban. „A legenda szerint hét tündér hét kérője hét kerek esztendeig építette Boldogkő várát” A vár a tatárjárás után épült, a Hernád-völgy legjelentősebb erődítményeként. A szépen felújított palotaszárny, megújult kaputorony, a működő csapóhíd, ajándék bolt, kávézóval felszerelt fogadóépület, falairól csodálatos kilátás a látnivalókban gazdag környékre igen felemelő látványt nyújt. A várban régészeti, hadtörténeti, pénztörténeti, zászló és címer kiállítás, kovácsműhely és várbörtön, illetve Közép-Európa legnagyobb, a magyar történelem híres csatáit bemutató ólomkatona kiállítás látható.
 
Tovább utazunk Regéc várához. Rövid gyalogtúrával közelitjük meg a 13-14 század fordulóján az Aba nemzettség által emelt várat. II. Rákóczi Ferenc gyerekkori otthonát 1686-ban a császáriak lerombolták. A 2016-os nem mindennapi műemlékhelyreállítás során a négy szintes öregtornyot multimédiás eszközökkel gazdagított kiállítótérré alakították. Fantasztikus élményt nyújtó körpanorámás kilátás tárul elénk a várból. Rövid szabadprogram után élményekkel feltöltődve indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.  

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
Belépők

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.