Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovénia - Egy kis horvátországi kitérővel

Ljubjana – Bledi-tó – Bohinj – Skofja Lokai - Postojna Predjama vára- Plitvicei tavak - Karlovac – Zágráb

  2023. Július 19 - 23.
                      Szeptember 20 - 24.
         5 nap/4 éj

Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Felszállási helyek:
Debrecen - Nyíregyháza- M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 és M 70 autópálya pihenői

 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – M3 autópálya pihenői – Budapest -M7 és M70 autópálya pihenői – Letenye (határátkelés) – Ljubjana – Bled (Szlovénia)
Indulás a kora hajnali órákban. Kis pihenőkkel érkezés Közép - Európa egyik legfiatalabb fővárosába, Ljubljanába. Ismerkedünk a gyönyörű óvárossal, szép régi épületekkel, modern csodákkal. Egyik ilyen modern csoda a Fellegvárba felvivő üvegkocka sikló, mellyel felérkezünk a várhoz.Ebben a várban raboskodott Batthyány Lajos ( Magyarország első alkotmányos miniszterelnöke) is 1849-ben. A toronyból jó időben a Júlia-Alpok csúcsai is látszanak. A várban különböző tárlatok, virtuális kiállítások, gyógynövény galéria, kovácsműhely, borospince található. A várból a Sárkányos-hídhoz megyünk, mely az óvárosba vezet. Itt megtekintjük a XV. századi városházát, a püspöki palotát, a barokk székesegyházat és a barokk palotákat. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat Bled környéki szálláshelyünkre (2 éj), vacsora.

2 nap: Bledi-tó – Bohinj – Skofja Lokai (Szlovénia)
Reggeli után a mélykék vizű, képeslap szépségű Bledi-tóhoz kirándulunk. Ezt a türkizkék tavat gleccser vájta, termálforrás táplálja. Séta a tó körül, majd pletnával áthajózunk a tó közepén lévő kis szigetre. ahol megnézzük a Mária Mennybemenetele templomot. Ennek a templomnak a legenda szerint, ha meghúzzuk a harangját, teljesül a kigondolt kívánságunk. Szabadidőnkben megkóstolhatjuk a híres bledi krémest.Tovább utazunk a Júliai-Alpok szívébe, a csodálatos természeti környezetben, meredek sziklafalak között fekvő Bohinji-tóhoz. „Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek – Isten szláv nevéből (Boh) – Bohinjnak neveztek el.” Séta a tó körül. Itt láthatjuk a híres „Aranyszarv kecskebakot” és a Keresztelő Szent János templomot.A délután folyamán Szlovénia műemlékekben gazdag városkájába, Skofja Lokaba érkezünk. Sétálunk az óváros hangulatos utcácskáin, a gyönyörűen festett házak között. Láthatjuk az öreg városházát, a XIII. századi kőhidat (Közép-Európa legöregebb hidja). A főutca végén pillantást vethetünk a város fölé emelkedő kastélyra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap: Bled - Postojna – Predjama vára – Plitvice (Horvátország)
Reggeli után Postojna világhírű természeti értékét a Pinka-folyó által kialakított kétszintes cseppkőbarlangrendszert látogatjuk meg. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km (turisták által ebből 5 km látogatható).  3,5 km kisvasúttal, 1,5 km pedig gyalog tehető meg. Európa legnagyobb és leglátogatottabb karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk a barlangban. A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk a fantasztikus kilátást a környező hegyekre. Este érkezés Plitvice környéki szálláshelyünkre, vacsora. (2 éj)

4. nap: Plitvicei tavak, a vízesések királynője (Horvátország)
Reggeli után az UNESCO Világörökségi listára felkerült vízi csodát, a Plitvicei tavakat látogatjuk meg.  A csodálatos tórendszert 16, többségében összefüggő alkotja, és közel száz vízesést köt össze. A tavak felszíne felett átvezető ösvényeken, hidakon sétálva, majd hajóval járjuk túránkat, mely minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújt. Kristálytiszta vizében pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat, annak páratlan szépségű növényvilágát. Visszaindulunk szálláshelyünkre, pihenés, szabadprogram, este vacsora.

5. nap: Károlyváros (Karlovac) - Zágráb –M7 és M70 autópálya pihenői -Budapest – M3 autópálya pihenői – Nyíregyháza -Debrecen
Reggeli után hazaindulunk. Útközben buszos városnézés a Dinári-hegység lábánál elterülő Karlovacban (Károlyváros). Az egykori török támadásoknak ellenálló vár megmaradt sáncai ma meghatározó képe a városnak. A vár körüli sétány Európában is egyedülálló, legszebb része a Nagy Promenád. Következő megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jelasics főteret, és a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét. Nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, Nagykanizsa útvonalon érkezünk Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj: 130.000 Ft / fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)


A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás Bled környékén 3*-os szállodában
- 2 éj szállás Plitvice környékén 3*-os szállodában
- 4
 reggeli 
-
 idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív félpanzió: 
4 vacsora : 28.000 Ft / fő
- Belépők és járulékos költségek (kb. 120 euró / fő)
(Ljubjana: Fellegvár, Bledi-tó: Pletna, Templom, Felvonó, Bohinji-tó, Postojna: Cseppkőbarlang Predjama vára, Plitvice – Nemzeti Park
(Minden utas csak azt a belépőt fizati, ahova szeretne bemenni!)

Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő
(Csak az az utas fizeti, aki egyedül szeretne lenni a szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10. 
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda

Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.