Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia: Szepsi, Sztracenai - völgy, Dedinky tó, Imrikfalva

     2021. április 24.
        július 17.
      szeptember 11.

           1 nap (szombat)

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőség: 
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj, Szerencs, Miskolc (új Auchan Metroval szemben)

Indulás: Reggel 05:00-kor Debrecenből (Tesco Parkoló - Kishegyesi u. oldala) 06:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus temlom parkolójából (nem nyiregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Rövid pihenőkkel, Tornyosnémeti határátkeléssel érkezés Szlovákiába. Elsőként Torna vármegyében a környék legnépesebb települését a Torna várához közeli Szepsit (szlovákul Moldava nad Bodvou) látogatjuk meg.  Ezen a településen az 1795-ös tűzvészben szinte minden leégett. Csak a templom falai maradtak meg és a falu egyetlen műemléke a székely kapu (Szojka-kapu). A megmaradt székely kapun mely a falu főterének az ékessége az alábbi latin felirat olvasható: „égtem, égtem, de el nem égtem” A volt magyar települést helyi idegenvezető mutatja be és mesél az itt élő emberek életéről, kulturájáról. 

 

A kovácsműhelyből kialakított múzeumba is ellátogatunk. A város további érdekessége, hogy itt született Szepsi Laczkó Máté történész, költő, akinek a tokaji aszú elkészítésének receptúráját köszönhetjük, valamint Szepsi Csombor Márton utazó, pedagógus.

Városlátogatás után tovább indulunk. Elsőként Torna vára, majd a romantikus szépségű Szádelő (Zadielska-völgy)nemzeti természeti rezervátuma tárul elénk. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park dél-keleti részén, haladunk tovább a Sztracenai völgy bejáratáig.
Itt leszállunk az autóbuszról, és elindulunk a gyalogtúránkra. Balról gyönyörű sziklafalak, jobbról csobogó patakpartján haladva hamar meglátjuk a Dedinky tó egyik ágát, ahol rövid pihenőnk alatt rácsodálkozunk erre a gyönyörű tájra. Továbbhaladva, egy körülbelül 150 méteres emelkedő megtétele után érkezünk le Imrikfalvára. A nem igazán fárasztó utunk után lehetőség lesz megkóstolni a szlovák ízeket (káposzta leves, sztrapacska, knédli stb).

Akik nem túráznak, azok rövid pihenő után tovább utaznak az autóbusszal Imrikfalvára. A tóparton csodálatos környezetben tölthetik el  ők is szabadidejüket ameddig a túra csapat megérkezik. További lehetőség van ebben a festői környezetben fekvő faluban megtekinteni Szűz Mária Mennybemenetele tiszteletére szentelt római katolikus templomot, amely 1835-ben épült barokk-klasszicista stílusban. Hangulatos éttermeikben a helyi ízek megkóstolására is van lehetőség.

Hazaindulás, érkezés Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyírtelek érintésével Nyíregyházára  és Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 9.500 Ft + 5 euró /fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezető, túravezető
- szervezési díj és ÁFA

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Mobil: 06-30/531-2137
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.