Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia: Pozsony

2022. július 16. 

(1 nap)

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza és az M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 és M15 autópálya pihenői
 
Indulás: Reggel 04:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló - Kishegyesi u.) reggel 05:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Rövid pihenőkkel érkezés Pozsonyba. A magyar történelemben évszázadokon át kiemelkedő szerepet játszó Pozsony, Buda török általi bevétele után az ország koronázó fővárosa lett. A Szent Márton-dómban koronáztak meg 11 magyar királyt és 8 királynét egészen 1848-ig. A város ékessége a Duna partján magasan trónoló, monumentális vár, Pozsony szimbóluma. A szinte teljes egészében sétálóövezetté nyilvánított óváros megannyi értékes műemlékkel büszkélkedhet. A történelmi városnéző sétánk során megtekintjük a magyar történelem neves épületeit (Pozsonyi vár, Szent Márton-dóm, a középkori erődfal maradványa, a Szent Mihály-kapu, Duna Akadémia, Óvárosháza, Prímási Palota, Grassalkovich-Palota, Nemzeti színház stb.)
A pozsonyi belváros sikeresen átvészelte a XIX-XX. századi nagy átépítéseket, így megőrizve óvárosának középkori eredetű szerkezetét, régi épületeit.  Kávéházakkal, éttermekkel körbevett csodaszép főtere a város társasági életének központja. A belváros számtalan nemzetközi éttermeiben, nosztalgikus kávéházaiban üldögélve kikapcsolódhatunk. Szabadprogram után hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
 

Részvételi díj: 18.500 Ft/fő
(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA.

Külön fizetendő:
Szent Márton Székesegyház 5 euró /fő
A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel:06-42/506-947  
Mobil: 06-30/531-2137
Email:nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.