Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia: Keleti-Kárpátok : Tőketerebes, Siravai-tó, Vinnai-tó

Fürdőzés, Pihenés, Túrázás a Viharlát-hegység lábánál

2022. Június 25.
        Július 23.
                 Augusztus 27.
 
1 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj
 
Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala, reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Kis pihenőkkel érkezés Szlovákiába, Tőketerebesre (határátkelés Sátoraljaújhelynél). Ebbe a volt magyar városba meglátogatjuk az Andrássy-kastélyt, mely 1786-ban épült. Itt áll az Andrássy család neogótikus mauzóleuma (épült 1893-ban). Andrássy Gyula grófot – elhunyta után – a lerombolt vár külső bástyáján kialakított mauzóleumban helyezték végső nyugalomra. Ő az Andrássy családból származó magyar arisztokrata politikus volt, az Osztrák–Magyar Monarchia közös külügyminisztere. Emlékét számos köztéri szobor, emléktábla, intézmény, valamint a róla elnevezett Andrássy Gyula-díj, és a budapesti Andrássy út is őrzi.
Tovább folytatjuk utunkat Kelet-Szlovákiába. Megérkezünk a Vihorlát hegység déli része alatt lévő természetes tóhoz, a Vinnai-tóhoz. A tó vize fürdőzésre, kiválóan alkalmas (fürdőzési lehetőség). Hosszan elnyúló füves partján, a tóparti vendéglátóhelyeken megkóstolhatjuk a helyi étel és italspecialitásokat (szlovák sör, sztrapacska stb.).
 
Aki közbe túrázni szeretne: Lehetőség van a Vinnai várhoz felgyalogolni. A még romjaiban is mutatós vár eredetileg a 14. században épült, a Vihorlát hegység legdélnyugatibb nyúlványán. Aztán a Rákóczi-szabadságharc után sokakkal egyetemben ez is a felrobbantás sorsára jutott. Innen gyönyörű panoráma tárul elénk a kelet szlovákiai síkságra.
Hazaindulás előtt megtekintjük a Siravai-tavat. Ez Európa 12. legnagyobb tava,  és a partján fekszik a Vihorlát-hegység, amivel együtt nagyon szép látványt nyújt.  A tó szlovák neve Širava, ami olyasmit jelent, hogy széles tó, de azt is mondják rá, hogy  "a szlovák tenger". Olyan, mint nekünk magyaroknak a Balaton. Szép élményekkel feltöltődve késő délután indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.
Részvételi díj: 12.500 Ft / fő  
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)       
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Tőkerebes: Andrássy-kastély: kb. 8 euró / fő
(Csak az az utas fizeti, aki szeretne bemenni)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947     
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.