Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia Grand Canyonja: a "Legendák völgye"

Kirándulás és túra

2021. Május 29.
          Július 17.
                    Szeptember 18.


(1 nap, Szombat)
 
    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!
A legendák szerint Dengezik herceg - Attila hun király fia - szárnyas lováról itt zuhant alá a mélybe, amikor a gótok üldözték. Testvére, Ellák herceg talált rá Dengezik holttestére és a völgy egyik barlangjában temettette el a kincseivel együtt, a barlang nyílása elé hatalmas sziklát helyeztek el, ez a Ravatal szikla. Ellák herceg a népével együtt letelepedett a völgy bejáratánál, a mai Szádelő község helyén. Egy éjszaka a pásztorok lovak nyerítésére és csákányok hangjára ébredtek. Sírrablók próbálták megszerezni a hun kincseket, de reggelre bezárult mögöttük a völgy, mind odavesztek.
 
 
Csatlakozási lehetőség:
Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj, Sárgadombház

Indulás: Reggel 06:30-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Rövid pihenőkkel, Tornyosnémeti határátkeléssel érkezünk Szlovákiába a völgykatlan bejáratához. Vadregényes kanyon, változatos sziklaalakzatok, virágos rétek és festői kilátások várnak ránk ezen a kiránduláson.  Utunk függőleges 200-300 méter magas sziklafalak és a gyorsfolyású Szár-patak között vezet. Romantikus völgyi sétánk, (melynek hossza kb. 2,5 kilométer szintemelkedése kb. 200 méter) nem megterhelő. Az út végén még lehetőség nyílik pihenni a kis turistaháznál, ahol vendéglátó egység működik, itt lehetőség van megkóstolni a szlovák ízeket (szlovák sör, sztrapacska, stb.).


A pihenő után, akik nem szeretnének a fennsíkra feltúrázni, azok ugyanazon az úton indulnak vissza a buszparkolóba. Az erősebb, hosszabb túrát választók ugyanazon az útvonalon indulnak, majd pár száz méter múlva élesen balra kanyarodva felkapaszkodnak a csodálatos fennsíkra. Itt lesz az egyetlen jelentősebb szintemelkedés és elérjük túránk legmagasabb pontját is. A fennsíkon tipikus karsztos füves virágos réteken, ligeteken ballagunk és érkezünk ahhoz a kilátóponthoz, ahonnan az egész Szádelői-völgyet beláthatjuk. A kilátás a völgyre és távolabb, szavakkal le nem írható látvány. Ezen a ponton pihenőt tartunk, hogy magunkba szívjuk a körülöttünk lévő vadregényes és mesebeli világot, amit azUNESCO is az „Ember és bioszféra” programjába sorolt. Utunk végén csodálatosan szép útvonalon érkezünk le a parkolóba.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező  turista autóbusszal
- idegenvezetés
- túravezető, szervezési díj és ÁFA

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947    Mobil: 06-30/531-2137
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.