Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szlovákia: Betlér – Dobsina

2022. május 14. 
         július 16. 
                   szeptember 17.  

                  (1 nap)   

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs
 
Indulás: Reggel 06:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló - Kishegyesi u.) reggel 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Folyamatos utazás, határátkelés Tornyosnémetinél. Betlérre érkezünk, az ősi bányásztelepülésre, melynek határában vasat, rezet, aranyat bányásztak. Itt található az Andrássyak nyári rezidenciája, vadászkastélya. Itt lakott  Andrássy Dénes, miután Krasznahorka várát elhagyta. Megtekinthető a híres vadásztrófea-gyűjtemény, és az egyedülállóan értékes barokk könyvtár. A kastélyt gyönyörű, 57 hektáros angolpark veszi körül tóval, vízeséssel, kúttal, és az állatkert épületeivel.
A nagyúri lakhellyé átalakított vadászkastélyt a főúri család 1944-ig használta.  majd 1980-ban korszerűsítették, de a teljes régi berendezés megmaradt. Kastélylátogatás után folytatjuk utunkat Dobsina felé. Dobsina a Szepes-Gömöri karszt területén, ezen belül is a Szlovák Paradicsomban található, a várostól légvonalban 6 kilométernyire. A Dobsinai jégbarlangDucsa-hegy oldalában van tengerszint fölött 969 méter magasságban. A jégbarlang az UNESCO Világörökség része. Szlovákia egyik legérdekesebb és legértékesebb természeti jelensége. A helyiek régóta ismerték a Ducsa-hegy lejtőjén levő „Jéglyukat”, mint egy szikla tövében rejlő, jéggel töltött hasadékot. Juhászok és vadászok hűsöltek a kiáramló hideg levegőjénél, a közelben lakók hordták innen a jeget. Első írásos említése 1863-ból származik Hunfalvy Jánostól, de a belsőbb szakaszait senki sem ismerte, mert síkos, lejtős talaján senki sem próbált lejutni. 1870-ben fedezték fel. A háromszintes barlang 5.000 – 7.500 évvel ezelőtt alakult ki. Kb. 1 órás időtartamú, kellemes sétát teszünk a jég birodalmában különböző termeken keresztül haladva. Hazaindulunk. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban. 
 
 
 
Részvételi díj: 19.500 Ft/fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj 680 Ft/ liter űzemanyag árig garantált.
 
A részvételi díj tartalmazza:
- nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA.
 
Külön fizetendő
Dobsinai jégbarlang: kb. 12 Euró/fő; Betléri kastély: kb. 12 Euró/fő
A belépők a helyi táraltvezetők díját is tartalmazzák
(A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10. 
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu  
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Endedélyszám: U 000404
 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.