Lombkorona sétány és a Bélai-cseppkőbarlang

Szlovákia

2024. Szeptember 21.      (Őszi szépségében)

október 12. 

1 nap (Szombat)

Csatlakozási lehetőség: Debrecen, Újfehértó, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Encs

Indulás Debrecenből reggel 05.00 órakor TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldal) Nyíregyházáról 06.30 órakor Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) Szombaton ingyenes parkolási lehetőség. Rövid pihenőkkel haladunk a Magas-Tátra kapuja felé.
Elsőként A Bélai cseppkőbarlangba látogatunk, mely Európában az első barlangok egyike, amelyben elektromos világítást vezettek be. 122 méteres szintkülönbséggel érünk fel a barlang bejáratához, mely tengerszint felett 890 méteres magasságban fekszik. 1370 méteres útvonalon csodálhatjuk a cseppkőképződményeket és vízeséseit, tavacskáikat a mintegy 860 lépcsőfok meghódítása közben. Barlanglátogatás után ebédelési lehetőség, majd tovább indulunk a Bachledka lombkoronasétányhoz és a kilátótoronyhoz. A Bélai-Tátrában Zdár település mellett található tanösvényhez Gondola felvonóval jutunk fel. A 600 méter hosszú, 1,5 méter széles fából készült sétány 20 méter magasan vezet a fák lombkoronái között. A sétány végén érjük el a fő attrakciót a 32 méter magas kilátótornyot, amelynek minden szintjéről csodás panorámában lesz részünk.
Akiben van bátorság és szeretné tovább növelni az adrenalin szintjét, az lecsúsztat a 67 méter hosszú csúszdán.
A Lombkorona-tanösvényhez hasonló, szemrevaló és egyben szórakoztató látványosságot még nem építettek Szlovákiában.
Késő délután hazaindulunk, érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 20.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
- Utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező klimatizált turista autóbusszal
- Idegenvezetés

Nem tartalmazza:
- Belépők ára kb: 40 EU (Cseppkőbarlang, Gondola felvonó (Return), Lombkorona sétány.
- Belépőt csak az fizet aki igénybe veszi a fenti szolgáltatásokat, akár külön-külön is!

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.