Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szilveszter Erdélyben

Székelyföld, Kárpátkanyar, Brassó, Keresztény havasok, Négyfalusi csángók, Szászföld, Nyerges tető, Disznóvágás, lovas szánozás (szekerezés), kenyérsütés kemencébe, nagyszabású szilveszter

2022. december 29 – 2023. január 02.       

(5 nap/4 éj)

 A legsikeresebb szilveszteri programunk, 20 éve folyamatosan a Nyírség Utazási Iroda kínálatában

Csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza – Debrecen – Berettyóújfalu - Ártánd
1. nap: Nyíregyháza – Nagyvárad – Székelyudvarhely – Nyerges-tető – Sepsiszentgyörgy
Elutazás Nyíregyházáról, majd Debrecenből a kora hajnali órákban. Ártándi határátkeléssel érkezünk Erdély kapujába a Király-hágóra, (rövid pihenő). Innen Bihar a Mezőség és Nyárádmente gyönyörű tájain keresztül, (Szováta, Korond, Farkaslaka, Szejke) érintésével érkezünk Székelyföld anyavárosába Székelyudvarhelyre. 
Rövid ízelítő a város hangulatából. Innen a székelyek Szent hegyén, a Hargitán áthaladva érkezünk a Csíki medencébe. Csíkszeredát érintve megérkezünk a Csiki havasok és a Torjai hegység 878m magas hágóján a Nyerges tetőre (a Székely hősök kopjafás emlékhelye). Itt az 1848-49-es forradalom elesett hőseinek állítanak kopjafát magyarok a világ minden részéről.  Este érkezés Sepsiszentgyörgyre, a magyarság egyik legszebb városába. (A lakosság 85%-a ma is magyar.) Szállás elfoglalása, vacsora (4 éj).
 
2. nap: Sepsiszentgyörgy vagy Brassó - Keresztény-havasok – Kárpát-kanyarulat
Svédasztalos reggeli után két lehetőség közül választhatnak utasaink.
Egész napos pihenés Sepsiszentgyörgyön, vagy 
fakultatív program: Egy igen tartalmas kirándulásra invitáljuk Önöket.
Brassó, Brassópojána (1000m) indulunk, Erdély kiemelt üdülőövezetébe, ahol lanovkával felmehetünk a Keresztény havasok gerincére(1799m).
Innen csodálatos kilátás nyílik a Kárpátok kanyarulatára és a Barcasági hétfalusi csángó falvakra. Rövid szabadprogram után Brassói városnézésre indulunk (Fekete templom, Városháza, Fő tér, stb.). Szabad program után visszaindulunk Sepsiszentgyörgyre. 
Este szállás elfoglalása, vacsora.  
A fakultatív program ára:   40 euró/fő  (Részvételi szándékát kérjük, foglaláskor írásban előre jelezze.)
 
3. nap:  Prázsmár – Hétfalusi (Barcasági) csángók földje 
Svédasztalos reggeli után két lehetőség közül választhatnak utasaink. 
Egész napos pihenés Sepsiszentgyörgyön, vagy 
fakultatív program: Egy igen tartalmas kirándulásra invitáljuk Önöket.
Prázsmár, (Világörökségi helyszín). Látogatást teszünk a XIII. században épült gótikus szász erődtemplomban. A Szent-Kereszt szárnyasoltára az egyik legrégebbi Erdélyben (1460). A legnagyobb és legkülönlegesebb, szinte bevehetetlennek épített vár, a történelem viharos századaiban, a környék lakosainak védelméül szolgált. Várfala, lakószobái, és kamrái meglátogatása után tovább indulunk a Barcasági csángókhoz. Négyfaluban (Bácsfalu, Türkös, Csernátfalú és Hosszúfalu) teszünk látogatást. Délután 15.00 órára visszaérkezünk szálláshelyünkre, szabad program, pihenés, készülődés az esti mulatságra. 
A fakultatív program ára:   40 euró/fő  (Részvételi szándékát kérjük, foglaláskor írásban előre jelezze.)
 
Este 20.00 órától hajnalig tartó nagyszabású SZILVESZTER gálavacsorával, élőzenével, műsorral, a magyarság egyik legszebb városában Sepsiszentgyörgyön 3*-os szállodában.
 
4. nap: : Disznóvágás egy közeli faluban és kenyérsütés kemencébe Sepsiszentgyörgyön
Délelőtt pihenés. Lehetőség van részt venni Újévi szent misén. (12.00 órakor egytál étel) majd részt veszünk a szálloda szervezésében történő disznóvágáson, (fogó pálinka, disznófül, farok, bőr kóstolása) kenyérsütés és kóstolás házi zsírral, hagymával. Este disznótoros vacsora.
 
 
5. nap: Sepsiszentgyörgy – Segesvár – Körösfő – Ártánd – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után, a híres Bogáti-erdőn haladunk át. Szászföldi Templomerődök látványaiban gyönyörködve érkezünk meg a Királyföld peremére, Segesvárra.  Séta az UNESCO Világörökség részét képező középkori hangulatú óvárosban (óra-torony, Drakula emlékek, Diáklépcső stb).  Következő megállónk Körösfőn lesz, ahol a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomhoz sétálunk. A Nemzeti Emlékezés parkjában fejet hajtunk Vasvári Pál kopjafás emlékhelyénél. Vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban, majd hazaindulás. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 340 euró/fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
─ autóbuszos utazás Euró5 turista autóbusszal
─ 4 éj szállás 3*-os belvárosi szállodában 2 ágyas zuhanyzós szobákban, Sepsiszentgyörgyön
─ 4 svédasztalos reggeli, 3 alkalom (háromfogásos vacsora)
─ idegenvezetés
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
─ Szilveszteri gálavacsora és mulatság ára: 70 EUR/fő (kötelező), mely tartalmazza a tányérszervizes vacsorát, éjféli, valamint a hajnali étkezést, fogadóitalt,      bort, pezsgőt, ásványvizet, élőzene, műsor, tombola.
─ B.B.P biztosítás (irodánkban köthető)
─ Járulékos költségek és belépők 100 LEI/fő
 
 
Az 5 napos program ára összesen: 490 euró + 100 lei / fő 
 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.