Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szilveszter Erdélyben

Székelyföld, Kárpátkanyar, Brassó, Keresztény havasok, Négyfalusi csángók, Szászföld

2021. december 29 – 2022. január 02.       

(5 nap/4 éj)

 A legsikeresebb szilveszteri programunk, 19 éve folyamatosan a Nyírség Utazási Iroda kínálatában

Csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza – Debrecen – Berettyóújfalu - Ártánd
1. nap: Nyíregyháza – Nagyvárad – Székelyudvarhely – Nyerges-tető – Sepsiszentgyörgy
Elutazás Nyíregyházáról, majd Debrecenből a kora hajnali órákban. Ártándi határátkeléssel érkezünk Erdély kapujába a Király-hágóra, (rövid pihenő). Innen Bihar a Mezőség és Nyárádmente gyönyörű tájain keresztül, (Szováta, Korond, Farkaslaka, Szejke) érintésével érkezünk Székelyföld anyavárosába Székelyudvarhelyre. 
Rövid ízelítő a város hangulatából. Innen a székelyek Szent hegyén, a Hargitán áthaladva érkezünk a Csíki medencébe. Csíkszeredát érintve megérkezünk a Csiki havasok és a Torjai hegység 878m magas hágóján a Nyerges tetőre (a Székely hősök kopjafás emlékhelye). Itt az 1848-49-es forradalom elesett hőseinek állítanak kopjafát magyarok a világ minden részéről.  Este érkezés Sepsiszentgyörgyre, a magyarság egyik legszebb városába. (A lakosság 85%-a ma is magyar.) Szállás elfoglalása, vacsora (4 éj).
 
2. nap: Sepsiszentgyörgy vagy Brassó - Keresztény-havasok – Kárpát-kanyarulat
Svédasztalos reggeli után két lehetőség közül választhatnak utasaink.
Egész napos pihenés Sepsiszentgyörgyön, vagy 
fakultatív program: Egy igen tartalmas kirándulásra invitáljuk Önöket.
Brassó, Brassópojána (1000m) indulunk, Erdély kiemelt üdülőövezetébe, ahol lanovkával felmehetünk a Keresztény havasok gerincére (1799m). Innen csodálatos kilátás nyílik a Kárpátok kanyarulatára és a Barcasági hétfalusi csángó falvakra. Rövid szabadprogram után Brassói városnézésre indulunk (Fekete templom, Városháza, Fő tér, stb.). Szabad program után visszaindulunk Sepsiszentgyörgyre. 
Este szállás elfoglalása, vacsora.  
A program ára:   9.500 Ft/fő  (Részvételi szándékát kérjük, foglaláskor írásban előre jelezze.)
 
3. nap: Sepsiszentgyörgy,   vagy Prázsmár – Hétfalusi (Barcasági) csángók földje 
Svédasztalos reggeli után két lehetőség közül választhatnak utasaink. 
Egész napos pihenés Sepsiszentgyörgyön, vagy 
fakultatív program: Egy igen tartalmas kirándulásra invitáljuk Önöket.
Prázsmár, (Világörökségi helyszín). Látogatást teszünk a XIII. században épült gótikus szász erődtemplomban. A Szent-Kereszt szárnyasoltára az egyik legrégebbi Erdélyben (1460). A legnagyobb és legkülönlegesebb, szinte bevehetetlennek épített vár, a történelem viharos századaiban, a környék lakosainak védelméül szolgált. Várfala, lakószobái, és kamrái meglátogatása után tovább indulunk a Barcasági csángókhoz. Négyfaluban (Bácsfalu, Türkös, Csernátfalú és Hosszúfalu) teszünk látogatást. Délután 15.00 órára visszaérkezünk szálláshelyünkre, szabad program, pihenés, készülődés az esti mulatságra. 
A program ára:   9.500 Ft/fő  (Részvételi szándékát kérjük, foglaláskor írásban előre jelezze.)
 
Este 20.00 órától hajnalig tartó nagyszabású SZILVESZTER gálavacsorával, élőzenével, műsorral, a magyarság egyik legszebb városában Sepsiszentgyörgyön, a Hotel Park 3*-os szállodában.
 
4. nap: Sepsiszentgyörgy: Disznóvágás, kalács sütés kemencébe
Délelőtt pihenés. Lehetőség van részt venni Újévi szent misén. (12.00 órakor egytál étel) majd részt veszünk a szálloda szervezésében történő disznóvágáson, (disznófül, farok, bőr kóstolása) kürtöskalács és kenyérsütés. 
Este disznótoros vacsora.
 
5. nap: Sepsiszentgyörgy – Segesvár – Körösfő – Ártánd – Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után, a híres Bogáti-erdőn haladunk át. Szászföldi Templomerődök látványaiban gyönyörködve érkezünk meg a Királyföld peremére, Segesvárra.  Séta az UNESCO Világörökség részét képező középkori hangulatú óvárosban (óra-torony, Drakula emlékek, Diáklépcső stb).  Következő megállónk Körösfőn lesz, ahol a Kalotaszeg vidékére jellemző kazettás mennyezetű református templomhoz sétálunk. A Nemzeti Emlékezés parkjában fejet hajtunk Vasvári Pál kopjafás emlékhelyénél. Vásárlási lehetőség a kirakodóvásárban, majd hazaindulás. Érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 89.000 Ft/fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
─ autóbuszos utazás Euró5 turista autóbusszal
─ 4 éj szállás 3*-os belvárosi szállodában 2 ágyas zuhanyzós szobákban, Sepsiszentgyörgyön
─ 4 svédasztalos reggeli, 3 alkalom (háromfogásos vacsora)
─ idegenvezetés
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
─ Szilveszteri gálavacsora és mulatság ára: 70 EUR/fő (kötelező), mely tartalmazza a tányérszervizes vacsorát, éjféli, valamint a hajnali étkezést, fogadóitalt,      bort, pezsgőt, ásványvizet, élőzene, műsor, tombola.
─ B.B.P biztosítás (irodánkban köthető)
─ Járulékos költségek és belépők 100 LEI/fő
 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.