Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szepesváralja és Késmárk

Szlovákia

Jelenleg nem foglalható

1 nap


Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs
 
Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala Nyíregyházáról reggel 07:00-kora Római Katolikus templom parkolójából. (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Hidasnémeti határátkeléssel érkezünk Szepesváraljára, mely települést a 614 m magas gránittetőn épült szepesi vár uralja. A tekintélyes romok több mint 3 hektár területen fekszenek, ezzel a szepesi vár a középkori Magyarország legnagyobb vára volt. A vár annak ellenére, hogy romos állapotban van így is impozáns látványt nyújt. Méltán viseli az UNESCO világörökségi védettséget. A várban született 1487-ben a Habsburgok előtti utolsó magyar király Zápolya (Szapolyai) János. A gyönyörű fellegvár és a 3 emeletes román stílusú palota kettős ablakoszlopaival az erődítmény talán leglátványosabb része. Az újjáépített részekben állandó kiállítások látogathatóak. (régészeti leletek, fegyvergyűjtemény, kínzókamra, vártörténeti kiállítás stb.) A toronyba is érdemes felmenni, elsősorban a káprázatos kilátás miatt. Innen belátjuk a Szepesség nagy részét, jó időben a Magas-Tátra szikrázó csúcsai is meglepően közelről látszanak. Szepes vára felejthetetlen élményt nyújt.
 
Innen Késmárkra indulunk, a Tátraalján elhelyezkedő szépséges szepességi nagyvárosba. Megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező régi, valamint az új evangélikus templomot.  A városba 1251-ben IV. Béla királyunk telepített német telepeseket, majd 1440-ben a Szapolyaiaké, 1583-tól a Thökölyeké lett. A történelmi belvároson keresztül elsétálunk a Thököly várhoz, melyet a család pompás várkastéllyá alakított át. Itt találhatók a várkápolnában a Thökölyek sírjai is. Rövid szabadprogramunkban megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat a cukrászdákban, éttermekben, kocsmákban. Késő délután indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: Kidolgozás alatt

(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva) 

 

A részvételi díj 850 Ft/liter üzemanyag árig garantált!

 

A részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező  turista autóbusszal
- idegenvezetés, szervezési díj és Áfa

Külön fizetendő:
-belépők és járulékos költségek ára (kb.10 euró / fő)
  
Minden utas csak azt a belépőt fizeti,  ahova szeretne bemenni!
-BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (irodánkban köthető)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.