Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szent Márton újborfesztivál és libator SZENTENDRE Skanzen

2022. november 12.
(1 nap)

Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről !

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen és az M3 autópálya pihenői.
 
Indulás: reggel 06:00-órakor Debrecenből (Tesco parkoló - Kishegyesi u. oldala).  Nyíregyházáról 07:00-kor a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni, Érkezés rövid pihenőkkel Szentendrére a Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, mely 1972-ben alakult meg a Sztaravoda-patak völgyében, egy 46 hektáros területen. A skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található, így nem csak épületei, hanem természeti környezete is fokozottan védett. Az állandó szabadtéri kiállítás a 18. század közepétől a 20. század közepéig tartó időszak magyar vidéki életét mutatja be. Az eredeti helyéről áttelepített, vagy hiteles másolatban megépített épületek egy-egy táj történetileg kialakult lakóház típusát és jellegzetes melléképületeit reprezentálják nyolc tájegységbe rendeződve. A múzeum legérdekesebb látnivalói a működő műhelyek. (kékfestő műhely, tímárműhely, kovácsműhely, cipész-műhely, csizmadiaműhely, takácsmű-hely. Betekinthetünk a különféle malmokba (vízimalom, szárazmalom, szélmalom, darálómalom), vagy akár felülhetünk a Skanzen Vonatra is, mely Európa leghosszabb múzeumon belüli vasúti pályája (2,1 km). Hat megálló érintésével járja be a múzeumot. 
 
Részesei lehetünk a 2015-ben Magyar Termék Nagydíjat elnyert Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvény eseményeinek. A kiállított épületek, tárgyak megtekintése mellett a hatalmas park kiváló lehetőséget kínál egy kellemes sétára, kikapcsolódásra. A séta után megkóstolhatjuk a libából készült ételkülönlegességeket a Skanzen Éttermében vagy a Restiben. 
Szintén megkóstolhatjuk a Skanzen Pékség kemencéjében sült kovászos kenyeret, vagy betérhetünk a Mádi Borozóba. Válogathatunk a Szatócsbolt és a Portékabolt kínálatában. Indulás haza. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

 
Részvételi díj:21.500 Ft/fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
A részvételi díj 680 Ft/ liter űzemanyag árig garantált.
 
A részvételi díj tartalmazza:   
- utazás turista autóbusszal  
- idegenvezetés
- szervezési díj
 
Külön fizetendő
- Skanzen belépődíja: kb. 2.000 Ft / fő
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.