Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szeged: - XIII. Toros és Pálinkafesztivál

A Dél-Alföld legnagyobb városa a Tisza és Maros folyó találkozásánál

2022.
Pontos dátum kidolgozás alatt

 2 nap / 1 éj)

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu

1. nap: Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből 06:00 órakor (Tesco parkoló - Kishegyesi u. oldala). Rövid pihenőkkel érkezünk Szegedre, a Napfény városába.  Szeged egyetemi város és fontos kulturális központ is. Egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb minősítésű egyyeteme.Szeged leghíresebb tere a Dóm tér, itt kezdjük városnéző sétánkat. A tér területe 1 hektár, mérete pontosan megegyezik a velencei Szent Márk térrel. Nyaranta itt rendezik meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Itt található a város jelképének számító Szegedi Dóm, valamint Szeged legidősebb építménye, a Dömötör-torony, a híres zenélő óra, mely naponta kétszer jeleníti meg a ballagást a „Ballag már a vén diák…” kezdetű dallamra.Szeged leghíresebb sétálóutcája, a Kárász utca, innen érkezünk a Széchenyi térre, aminek a közepén Kossuth Lajos bronzszobra áll. Itt láthatjuk aszegedi Sóhajok hídját, amely a Városháza és a Bérpalota épületét köti össze.A téren zajlik Magyarország egyik legnagyobb eszem-iszom összejövetele, a XI. Toros és Pálinkafesztivál. Finomabbnál finomabb toros ételek és igazi pálinka különlegességek, koncertek, versenyek, valamint mókás vetélkedők biztosítják a hamisítatlan disznótoros hangulatot. Mindezzel szabadprogram keretében ismerkedünk meg.  Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után folytatjuk az ismerkedést Szegeddel. Sétálunk a Tisza partján a Várkertben, megtekintjük a Szegedi Nemzeti Színház ésa Móra Ferenc Múzeum épületét, valamint Móra Ferenc és a híres szegedi költő, Juhász Gyula szobrát. A nap hátralévő részében bekapcsolódhatunk a fesztivál programjaiba, vagy a Belvárosi hídon áthaladva sétálhatunk a város legnagyobb parkjában az Erzsébet LigetbenA kellemes és tartalmas kikapcsolódást követően indulás haza késő délután, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi díj: 35.000Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal  
- 1 éj szállás Szeged környékén 3* panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA 

Külön fizetendő:
Félpanzió: (1reggeli + 1 vacsora) 5.500 Ft / fő
Belépők ára

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.