Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kirándulás

Máriapócs- Nyírbátor - Vaja - Tákos - Csaroda - Tarpa - Szatmárcseke - Túristvándi - Tiszacsécse -Nyíregyháza - Szabolcs - Tiszadob - Tokaj

Kidolgozás alatt!

3 nap 


Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!
 

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza
 
1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Máriapócs – Nyírbátor – Vaja – Vásárosnamény
 
Elutazás reggel 07:00-kor Debrecenből TESCO parkoló – Kishegyesi u. oldala, Nyíregyházáról reggel 08:00-kor Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.). Első megállónk Máriapócs. A Nyírségben fekvő kis város világszerte ismert Nemzeti Kegyhely. A 17. században fogadalomból készült istenszülő kép, az évszázadok során háromszor könnyezett a vallástörténelem szerint. A basilica minor rangra emelt görögkatolikus kegytemplom Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb kegyhelye. Helyi idegenvezetéssel ismerkedünk a hely történelmével. Tovább utazunk Nyírbátorba, ismerkedés a Báthoriak birodalmával. A Minorita római katolikus templomban a hazai barokk fafaragás legszebbikét a Krucsay oltárt láthatjuk. A várostörténeti sétányon haladva, a Báthoriak legendáját megelevenítő szoborparkba gyönyörködhetünk. Majd érkezés a későgótikus református templomhoz és a mellette lévő faharangtoronyhoz (mely Magyarországon a legnagyobb). Innen Vajára indulunk, ahol a Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú várkastélyát látogatjuk meg. A várkastély az egyik legrégebbi nemesi család, a Vay família ősi fészke volt. A szép ősparkban lévő várkastélyban, ma a Vay Ádám Múzeum kiállítása eleveníti fel a II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharcot és annak korát. Tovább utazunk a Tisza, a Szamos és a Kraszna folyók találkozásánál fekvő vendégszerető kisvárosba VásárosnaménybaSzállás elfoglalása, vacsora, este szabadprogram. (2 éj)
 
2. nap: Vásárosnamény – Tákos – Csaroda – Tarpa – Szatmárcseke – Túristvándi  Tiszacsécse 
 
Reggeli után a Beregi táj talán egyik legszebb kulturális hagyatékát, a tákosi református templomot látogatjuk meg. Az 1766-ban épült templomról úgy tartják, hogy "a nép emelte magának fából és sárból", Mária Terézia idejében. A királynő megtagadta a követ és a téglát a református vallást gyakorlóktól. A tákosiak így is gyönyörű templomot építettek abból, ami bőven volt a beregi embernek, fa és sár. Kazettás mennyezete, szószéke, padsorai egyedülállóak. Helyi idegenvezetéssel ismerkedünk a templom történetével. A szomszédos faluban Csarodán a 13. században épült templomban, különleges falfestmények a mosolygó szentek láthatóak. Tarpán Észak Tiszántúl egyetlen épségben fennmaradt ipartörténeti műemlékét a száraz malmot láthatjuk. Szatmárcsekén, a csónakos fejfás temetőben Kölcsey Ferenc sírját, Túristvándiban a vízimalmot, Tiszacsécsén Móricz Zsigmond emlékházát tekintjük meg. Estére visszaérkezünk szálláshelyünkre, vacsora, majd szabadprogram.
 
3. nap: Vásárosnamény – Nyíregyháza – Szabolcs – Tiszadob – Tokaj – Debrecen
 
Reggeli után a bakti tölgyes erdőn keresztül érkezünk a megyeszékhelyre, Nyíregyházára (Autóbuszos városnézés). A várost elhagyva a Szabolcsi földvárhoz érkezünk, mely a 9. századból maradt ránk. Falai hatalmas területet zárnak körül. 1092-ben a földvár Szent László Árpád - házi király által összehívott nemzeti zsinat színhelye volt. Itt található a 11. században épített református templom is, melyet a 15. századból megmaradt falfestmények díszítenek. Tovább utazunk Tiszadobra, ahol a magyar történelmi romantika egyik legszebb építészeti emlékét, a Tiszadobi Andrássy-kastélyt látogatjuk meg. Tárlatvezetéssel ismerkedünk a kastéllyal, melynek gyönyörű a kertje is. Innen Tokajba indulunk, ahol végig sétálunk a középkori múltat idéző belvárosban. Megismerjük a város utcaszerkezetét, mely az UNESCO világörökség része. Ezt követően 1 órás sétahajózás a Tiszán és a Bodrogon. Hazaindulunk. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.
Részvételi díj: Kidolgozás alatt
(az ár 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás Vásárosnaményban 3 *-os szállodában
- 2 reggeli
- idegenvezetés + helyi tárlatvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Félpanzió (2 vacsora): 12.000 Ft / fő
Belépők:
Máriapócs: (adomány)
Nyírbátor: Minorita templom  (Krucsay oltár)
Nyírbátor: Református templom 
Vaja: Vay-kastély 
Tákos: Református templom 
Csaroda: Református templom 
Tiszacsécse: Móricz ház
Tiszadob: Andrássy kastély
Tokaj: Hajózás 
Minden utasnak csak azt a belépőt kell fizetnie, ahova szeretne bemenni.
 
Egyágyas felár :  16.000 Ft/fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül szeretne lenni egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,  4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.