Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Svájc, az Alpok országa

Zürich, Jungfrau-csoport, Bern, Liechtenstein, Innsbruck, Schaffhausen, Rattenberg

2024. augusztus 04 - 09.

 

(6 nap / 5 éj)

 

Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Az Európa szívében fekvő kis ország látogatói csupa nagyszerű dolgot találnak itt: lélegzetelállítóan szép alpesi hegyeket, páratlan téli üdülőhelyeket, meseszép falvakat és városokat, kristálytiszta vízű tavakat, régi várakat és katedrálisokat. Ezen a körúton utasaink Svájcnak a német és olasz részéből kapnak ízelítőt, de a legnagyobb élmény az Alpok és a tóparti városok elbűvölő eleganciája lesz.

Csatlakozási lehetőségek: 
D
ebrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Hegyeshalom – Innsbruck
Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról és a kora hajnali órákban, érkezés Tirol tartomány fővárosába, Innsbruckba a délutáni órákban. 1 órás városnézés idegenvezetéssel: Mária Terézia utca, diadalív, Aranytető, várostorony, Hofkirche. A városnézés után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az alpesi szállásunkhoz. (1 éj)

2. nap: St. Gallen – Schaffhausen – Zürich
Reggeli után utazás az Arlberg-hágó – Feldkirch – Bodeni-tó útvonalon St. Gallenbe. Felkeressük Európa egyik legjelentősebb Benedek-rendi apátságát, mely 1983 óta az UNESCO Világörökség része. Temploma és 160 000 kötetes könyvtára méltán érdemli ki csodálatunkat. Ezt követően továbbutazunk a schaffhauseni Rajna-vízeséshez, majd délután idegenvezetős városnézést tartunk  Zürichben (Grossmünster, Fraumünster, tópart, Bahnhofstrasse). Késő délután továbbutazás gyönyörű útvonalon a kiemelt üdülőövezeti, jó minőségű, 3*-os szállásumkhoz. (3 éj)

3. nap: Lauterbrunnen – Jungfrau-csoport – Trümmelbach –  gleccservízesések

Reggeli után utazás a Jungfrau - csoport 4000 m magas hegyei között fekvő Lauterbrunneni-völgybe, Európa talán legszebb gleccservölgyébe. Az út mindkét oldalán gyönyörű vízesések találhatók. Lehetőség van a Jungfrau fogaskerekű vasúttal a Kl. Scheiddegg kilátópont elérésére. Délután tekintjük meg a Trümmelbach-gleccservízeséseket (10 vízesés egy hegy belsejében). Este a csillámló vizű Thun-i és Brienzi-tó között fekvő Interlaken városba érkezünk, ahonnan híresen szép kilátás nyílik a hófödte csúcsokra. Szállás elfoglalása.

4. nap: Luzern –  Bern (főváros) 

Pihenés az Alpokban. (Ezen a napon egész napos Fakultatív programlehetőséget ajánlunk)

Reggeli után elutazunk az egyik leghangulatosabb svájci városba, a gyönyörű fekvésű Luzernbe (útközben megtekintjük Tell Vilmos emlékművét Altdorfban). Séta a Pilatus (2121 m) tövében épült település óvárosában, ahol a város sajátos jelképeit (Kappelbrücke, Gleccserkert, Oroszlános emlékmű, amely XVI. Lajos svájci gárdistáinak állít emléket) tekintjük meg. A luzerni városnézést követően autóbuszba szállunk és elutazunk Svájc fővárosába, Bernbe.  Ismerkedés az óvárossal, egyedülállóan elegáns épületeivel, az árkádok sokaságával, amelyet az UNESCO a Világörökség részének nyilvánított (Medveárok élő medvékkel, Einstein háza kívülről, városháza, parlament, óratorony, számos szoborszökőkút).

Este visszaérkezés a szálláshelyre.
Az egész napos fakultatív program ára: 70 CHF / fő + belépők

5. nap: Szent Gotthárd-hágó – Luganói-tó –  Liechtenstein (mini állam)
Reggeli után elutazás a szállodából a Szent Gotthárd-hágó útján, vadregényes alpesi tájakon keresztül Ticino kantonba, az olasz Svájcba. Délelőtt ismerkedés Luganóval, a Luganó-tó partján fekvő mediterrán hangulatú várossal. A közös séta után szabadidő. Az olaszos tartományból továbbutazunk Liechtenstein irányába. Útközben a San Bernardino-alagúton kelünk átA késő délutáni órákban városnéző kisvonat segítségével ismerkedünk Liechtenstein fővárosával, Vaduzzal, majd utazás Voralbergen át a tiroli szállodába. (1 éj).

6. nap: Rattenberg – Hegyeshalom – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után egy középkori hangulatú tiroli kisvárosban, az Inn partján fekvő Rattenbergbe látogatunk (likőrkóstolás, üvegműhely megtekintése, ahol nagyon ízléses termékek vásárlására is van lehetőség), majd indulás Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj: 252.500 Ft/fő
(A részvételi díj 35 főre van kalkulálva.)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal,
2 éj szállás Innsbruck környékén, Tiroli jó minőségü panzióban,
- 3 éj szállás Közép-Svájcban 3*-os szállodában,
- 5 reggeli,
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA.
 
Külön fizetendő:
- Belépők és járulékos költségek ára: Kb.: 200 CHF + 20 EUR/fő,
- idegenforgalmi adó: kb. 10 CHF/fő,
- fakultatív vacsorázási lehetőség helyi tradicionális éttermekben, vagy gyorsétteremben (igény szerint) Ausztriában és Svájcban (Az idegenvezető minden utasnak a segítségére lesz),
- BBP biztosítás, Ssztornó biztosítás (irodánkban köthető).
 
Egyágyas felár: 65.000 Ft/fő
(Csak az az utas fizeti, aki egyedül van a szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
E-mail: info@nyirsegutazas.hu
Honlapcím: https://nyirsegutazas.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.