Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

ERDÉLY: SEBESVÁR – HAVASREKETTYEI VÍZESÉS – BÉLESI-TÓ

 

2021. augusztus 07.
  szeptember 18.
 
(1 nap)

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőség:
Nyíregyháza, Debrecen
 

Indulás: Nyíregyházáról reggel 05.00 órakor Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) Nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni. Debrecenből reggel 06.00 órakor Tesco parkoló (Kishegyesi u. oldala) Határátkelés Ártándnál. Nagyváradon áthaladva rövid pihenővel érkezés a Király-hágóra (fotó és kávészünet). Tovább indulunk a Szigethegység legszebb tájaira. Útközben Sebesváron rövid sétával felmegyünk a 13. században épült várromhoz, ahonnan már gyönyörű rálátás van Kalotaszeg tájaira.

 

Következő látnivalónk a 30 m magas Havasrekettyei, más néven Fátyol vízesés. A buszparkolóból enyhe emelkedéssel kb. fél órás sétával érjük el a Vigyázó hegység keleti oldalán a Seaca völgyben található természeti csodát 1000 méter magasságban.

A felső szakasz alján egy 10 m átmérőjű vájat van, amely biztosítja a víz szétszóródását, akár egy menyasszonyi fátyol. Emiatt a helybeliek „ A menyasszony fátylának is nevezik a vízesést”

Tovább indulunk az 1978-ban felduzzasztott 826 hektárnyi Bélesi-tóhoz. Béles település hajdani temploma a víz alatt, búvárok szerint semmit sem változott. Ezen a területen vesztette életét 1848-49-es szabadságharcban Vasvári Pál 400 fős huszár katonájával.

Sétát teszünk a tó partján, mely a helyieknek is kedvenc kirándulóhelye a táj szépsége miatt. Körösfőn megállunk, ahol a kirakodóvásárban Kalotaszeg híres termékeiből vásárolhatunk. Bánffyhunyad, Királyhágó, Nagyvárad érintésével rövid pihenővel érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

Az Utazáshoz érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges!

Ajánlott felszerelés:   Réteges öltözet, esernyő, esőkabát, kényelmes cipő.

                                                                                                                   

Részvételi díj: 13.500 Ft/fő 
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva) 
          

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező  turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

 

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Mobil: 06-30/531-2137
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404                           

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.