Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Rijekai Karnevál (Horvátország)

Záró hétvégi kavalkád

2019. március 01 - 03.

3 nap / 1 éj

Rijeka, a történelmi Fiume, a Kvarner-öböl északi csücskében meghúzódó történelmi kikötőváros. A számunkra ma is az Adria kapuját jelentő város monarchia korabeli hangulatot árasztó utcáin minden évben végighömpölyög a híres európai farsangi mulatságok szellemében megrendezésre kerülő Rijekai Karnevál színes kavalkádja. Benne felvonul a délszláv busójárás népi hiedelemvilága, a velencei nemesség előkelő báli viseletei, de a rioi karnevál féktelen vidámságát felvonultató látványelemek sokasága is. Évről évre egyre népesebb közönség látogatja.

Csatlakozási lehetőség:

Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M7 autópálya pihenői.

 

1. nap: Elutazás kora hajnalban Debrecen – Nyíregyháza – Budapest útvonalon. Folyamatos utazás Horvátországon át Trsat várához. A Frangepánok és Zrínyik egykori tengermelléki várának tornyából a város és a szebbnél szebb szigetekkel tarkított Kvarner-öböl panorámájában gyönyörködhetünk. Rijekát elhagyva busszal átkelünk az Isztria legmagasabb hegységének a gerince alatt az Učka alagúton és rövidesen a világ legkisebb városába, Humba érkezünk. A városkában az Isztrián a Velencei Köztársaság idején létesült olasz városok minden lényeges jellemvonása megtalálható, néhány hangulatos utcácskába sűrítve. Visszafelé az Učka-hegység gerincére felkapaszkodva és a majdnem ezer méter magas Poklon-hágón átkelve a lemenő nap surlófényében a Kvarner-öböl és Rijeka látványában gyönyörködünk. Szállás elfoglalása (1 éj), vacsora. Utána lehetőség van egy kellemes kora tavaszi esti sétát tenni a tengerparton.

 

2. nap: Reggeli után Rijekába érkezünk. A karneváli felvonulás indulása előtt délelőtt végigjárjuk a belváros történelmi látnivalóit, benne a Ferde Tornyot, a Szent Vitus katedrálist, a Városháza tornyát, a városi színházat, de sorra vesszük a magyar vonatkozású nevezetességeket is. Déltől felélénkül a város és délután már a Rijekai Karnevál színes forgataga veszi birtokba a város monarchia korabeli utcáit. A késő estig tartó karneváli felvonulásban több mint száz díszesebbnél díszesebb karneváli kocsi vonul végig. Az épületek és a karneváli látványelemek sokszínűsége semmihez sem hasonlítható hangulattal tölti meg az Adria parti város utcáit. A Rijekai Karnevál népszerűsége évről évre fokozódik és már felkerült az 500 legrangosabb európai rendezvény listájára. Napnyugta után búcsúzunk a karneváli kavalkádtól és hazaindulunk.

 

3. nap: Éjszakai utazás Horvátországon át, érkezés Budapestre, Debrecenbe, majd Nyíregyházára kora délután.

Részvételi díj: 32.900 Ft / fő

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szállás 3* (horvát besorolású) tengerparti szállodában
- idegenvezetés

 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (1 reggeli + 1 vacsora): 5.000 Ft / fő (a program félpanzióval foglalható)
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek:(kb. 250 HRK / fő)

- BBP biztosítás

Egyágyas felár: 12.500 Ft / fő

Minimum létszám: 35 fő

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.