Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pannonhalma - A világörökség része

Apátsági látogatás, Apátsági pincészet, Arborétum és gyógynövénykert

2022. Március 19.
       Július 02.
                 Szeptember 03
.

  1 nap 
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői
Budapest - M1 autópálya pihenői 
 
Ezen a kiránduláson Magyarország egyik legjelentősebb egyházi intézményének meglátogatására invitáljuk utasainkat. Győr – Moson - Sopron megye természeti és kulturális értékeivel ismerkedünk.
Indulás Nyíregyházáról hajnal 04:00-kor a Római Katolikus templom parkolójából,(Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Debrecenből 05:00 órakor Tesco parkoló - Kishegyesi út oldala. 
Pannonhalma neve egészen 1965-ig Győrszentmárton volt. Legnevezetesebb intézménye a Szent Márton-hegyen épült Pannonhalmi  Bencés Főapátság, a Szent Benedek rend magyarországi központja. A Világörökség része. Programunk a fogadóépületben kezdődik, ahol egy rövid filmet nézünk meg az Apátságról, majd helyi tárlatvezetővel járjuk be a monostort. Megtekintjük az ötven méter hosszú, háromhajós bazilikát, az altemplomot  (Az altemplomban helyezték el Habsburg Ottó szívurnáját.), a kerengőt és a könyvtárat. A főapátság ezen különös szépségű épületében, napjainkban körülbelül 400 ezer kötetet őriznek.

Fakultatív programlehetőség: a Pannonhalmi Apátsági  Pincészet felkeresése. Itt szakszerű vezetés keretében betekintést nyerhetünk a bencés szőlő- és borkultúra történetébe, megismerhetjük a borkészítés technológiai folyamatait, valamint megkóstolhatjuk boraikat, s ha ízlik, akkor vásárolhatunk is belőle.
Annak, aki nem kívánja a pincészetet megismerni, kellemes időtöltést nyújt a Pannonhalmi Főapátság Arborétuma és Gyógynövénykertje. Az arborétum területén ma több száz fa- és cserjefaj található, ezek egy része különleges, az országban csak kevés helyen előforduló faj, mint például a hazánkban ritkaságnak számító szillevelű gumifa és a vasfa.
Gyönyörködhetünk a panorámában a Boldog Mór kilátóból, vagy sétálhatunk a közel 80 méter hosszú Lombkorona tanösvényen. Vásárolhatunk az apátsági ajándékboltban (borok, ásványvizek, gyógyteák, kézműves csokoládé, gyógynövényes likőrök, kozmetikumok stb.).Lehetőség van megkóstolni a helyi gasztronómiai különlegességeket az apátsági étteremben.
 
Szép élményekkel gazdagodva a késő délutáni órákban indulunk haza. Érkezés Budapestre a kora esti Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 16.500 Ft/fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás  turista autóbusszal 
- idegenvezetés
- szervezési díj + ÁFA
 
Külön fizetendő:
- Apátsági belépő magyar nyelvű tárlatvezetéssel: kb.2.800 Ft/fő
- Gyógynövénykerti látogatás tárlatvezetéssel: kb.1.400 Ft/fő
- Pincelátogatás 3 bor kommentált kóstolásával, házi pogácsával: kb.2.800 Ft/fő
(Minden utas csak azt a belépőt fizeti,ahova szeretne bemenni)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Endegélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.