Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Osztrák városok: Salzburg – Steyr – Melk karácsonyi díszben

Ausztria

2020 december 04 - 06.
 
3 nap / 2 éj

Mozart szülővárosa Salzburg, karácsonyi köntösében káprázatos ar­cát mutatja. Salzburg tartomány legrégebbi ka­rá­csonyi vására, a tartomány legnagyobb ren­dez­vé­nye. Nemzetközi hírnévvel bír. Az adventi vásár meghitt bája, boldog forgataga melegséggel tölti el a szívet és feleleveníti a régen elfeledett gyermekkori emlékeket. Miközben az árusok között bolyongunk karácsonyi ajándékok után kutatva, beszippanthatjuk a pirított mandula, forró sült gesztenye, friss sült alma illatát. Utunk során felkeressük a melki apátságot, mely Európa világ legjelentősebb barokk építményei között számon tartott bencés rendi apátságot és Steyr-t, ahol a világon egyedülálló Karácsonyfadísz Múzeumban gyönyörködhetünk. Vásárlási lehetőség van a különlegesen szép karácsonyi portékákból.

Csatlakozási lehetőségek
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői
 
1. nap: Nyíregyháza  – Debrecen – M3 autópálya piehenői - Budapest – M1 autópálya pihenői - Hegyeshalom – Bécs – Steyr – Salzburg
Elutazás a hajnali órákban. Rövid pihenőkkel érkezés a karácsonyi hagyományokról is nevezetes Steyrbe. Itt található a világon egyedülló, több ezer karácsonyfadíszt felvonultató Karácsonyfadísz Múzeum.   Megtekintjük a múzeumot, majd a gyönyörű díszkivilágításban tündöklő kis adventi vásárt. A város szélén lévő Christkindl zarándoktemplomban megtekintjük a világon szintén egyedülálló mozgó betlehemet. Továbbutazunk Salzburg melletti szálláshelyünkre (2 éj).
 
2. nap: Salzburg: Reggeli után egész napot töltünk Európa egyik kulturális fellegvárában, Salzburgban. Nevezetességek megtekintése idegenvezetéssel (dóm, ferences templom, Mozart emlékmű, harangjáték, Mozart szülőháza, fellegvár). Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség. Séta a csodálatosan kivilágított, karácsonyi díszbe öltözött belvárosban és a karácsonyi forgatagban és a szépen feldíszített bódék között. A különleges finomságok illata mindenkiben felébreszti a karácsonyi hangulatot. Tiszta időben innen már az Alpok hófödte csúcsai is feltűnnek. Karácsonyi hangulatban térünk vissza szálláshelyünkre.

3. nap: Melk – Hegyeshalom – Budapest  – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után hazaindulunk. A Duna vonalát követve érkezünk Melk városába, ahol a világ legjelentősebb barokk építményei között számon tartott bencés rendi apátságot tekintjük meg. (Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek.) Megtekintjük a belső udvart, a kolostor termeit és az apátsági templomot (UNESCO világörökség). Hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.
Részvételi díj: 59.500 Ft / fő
 
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj tiroli panzióban, 2 ágyas zuhanyzós szobában
- idegenvezetés, szervezési díj, áfa
 
 
Külön fizetendő:
- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora): 12.000 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
   kb. 65 euró / fő
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (Irodánkban is köthető)
 
 
Minimum létszám: 35 fő
Egyágyas felár: 19.500 Ft / fő
 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.