Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Ópusztaszer: Feszty-körkép

2022. február 26.
        május 14.
           október 22.

 (1 nap)

      Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza,Debrecen,Karcag

Indulás: Reggel 05:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Reggel 06:00-kor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala. Rövid pihenőkkel érkezés Ópusztaszerre. A település Szegedtől csupán 30 km-re található. A Feszty-körkép Feszty Árpád festőművész körpanorámája a honfoglalásról. A magyarok bejövetelét ábrázoló festmény az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban található.

A park  szabadtéri néprajzi múzeumskanzen és kirándulóhely. A magyarok bejövetele című 1800 négyzetméteres festmény 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű, kört formázó panorámakép. Magyarságunk történetét ismerhetjük meg egy szépen felépített kiállításon keresztül. A Feszty körképet már több, mint 20 éve több millió látogató tekintette meg. A körkép mellett a park 5 kiállítóhelyén különféle történelmi időszakokba csöppenhetünk. Az Ópusztaszeri Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény a Csongrád megyei népi építészetet, a szegedi térség, a déli Tisza-vidék hajdani mezőgazdasági életmódját, hagyományait és ünnepeit mutatja be. Eleven tanyavilág rackajuhokkal, terelőkutyákkal és szamarakkal. Az iparos műhelyekben, a halászházban bepillantást nyerhetünk a régi mesterségek világába. Különleges látványban lehet részünk, mikor megpillantjuk a 13 földből kinővő Csete-jurtát. Az építmények egy kiállítás keretében az erdő és az ember kapcsolatát szemlélteti. Az elmúlt években egy nagy beruházásnak köszönhetően a látogatócentrum megújult, aminek következtében még több érdekes látnivalóval bővült, így azoknak is érdemes újra felkeresniük Ópusztaszert, akik korábban már ellátogattak ide. Szabadprogram után indulunk haza. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj: 13.500 Ft/fő
(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:

- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Ópusztaszer: Nemzeti park belépő kb. 3.000 Ft/fő

Érdeklődni lehet:

Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel:06-42/506-94,  
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu          
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu     
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda,       
Engedélyszám: U 000404

 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.