Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Advent Bajorországban

Nürnberg - Rothenburg - Regensburg (Németország)

2020. december 11 - 13.
 
3 nap / 2 éj
 

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc – Budapest – Ausztria – Passau

Utazás Ausztrián keresztül Németországba. Kora délután érjük el az osztrák-bajor határvárost, Passaut. Az óváros szívében megtekintjük a passaui dómot. A dóm nemcsak szép barokk díszítései miatt érdekes, hanem azért is, mert orgonája a világ egyik legnagyobbja. Ezt követően felkeressük első királynénk, Boldog Gizella kápolnáját. Sétánk utolsó állomása a három folyó (Duna, Inn, Ilz) összefolyásának helyszíne. Szabadidő a passaui karácsonyi vásárban. Városnézésünk után foyltatjuk utunkat bajorországi szálláshelyünkre (2 éj).

2. nap: Nürnberg – Rothenburg
Reggeli után indulunk Nürnbergbe, mely Bajorország második legnagyobb városa. Nürnberg Németország műemlékekben gazdag ékszerdoboza. A város az 1945-49 között ott lefolytatott nürnbergi per nyomán lett közismert. Városnézésünk során megtekintjük az óvárost, a főteret a Miasszonyunk templomával, Dürer házát, a Szent Szébaldusz templomot, a régi városházát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Városnézés után séta Európa legrégebbi és leghíresebb karácsonyi kirakodóvásárában. Folytatjuk utunkat a mesebelien szép középkori városkába, Rothenburgba. E kedves kis településen minden a karácsonyról szól (bajor Karácsonyi Múzeum, Európa legnagyobb szabású karácsonyi boltja). Városnéző sétánk során ismerkedünk a város főbb látnivalóival (Spital-bástya, gótikus Szent Jakab templom). Sétálunk az óvárosban, mely teljes épségében őrzi a középkor hangulatát. Szabadidőben megkóstolhatjuk az igazi bajor gasztronómiai különlegességeket. Szabadprogram után visszaérkezés a szálláshelyünkre.

3. nap: Regensburg – Budapest – Nyíregyháza – Debrecen

Reggeli után hazaindulás. Utunk során megállunk Regensburgban. Óvárosát 2006-ban az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. Rövid városnézésünk során megtekintjük a gótikus stílusú Szent Péter katedrálist, a hercegi palotát, valamint a ma létező legrégebbi Duna hidat és a Kőhidat (Steinerne Brücke) és Johannes Kepler egykori regensburgi lakóházát. Megnézzük a régi gótikus és az új reneszánsz városházát, a birodalmi gyűlés (Reichstag) egykori helyét. Rövid szabadidő után hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:  59.900 Ft / fő

 

 A részvételi díj tartalmazza:

- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj szállás bajor panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobában
- idegenvezetés, szervezési díj és áfa

 

Külön fizetendő:

- félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora): 12.000 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
  kb. 65 euró / fő
- BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (Irodánkban is köthető)

 

Minimum létszám: 35 fő.

Egyágyas felár: 19.500 Ft / fő (csak azoknak az Utasoknak kell fizetni, akik egyedül alszanak egy szobában).

 

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.