Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mura vidéke és az Őrség

Egy kis horvát és szlovén kitérővel

2023. május 12 - 14.
               
augusztus 4 - 6.
                     szeptember 22- 24.
              október 20- 22.

         3 nap / 2 éj
    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői,
Budapest, M7 autópálya pihenői 

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - M3 autópálya pihenői - Budapest - M7 autópálya pihenői - Varasd  - Csáktornya (Horvátország)
Indulás Debrecenből, majd Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Budapesten keresztül érkezünk rövid pihenőkkel Horvátországba. Gyönyörű Muraközi tájon haladva érkezünk meg a Dráva mellett fekvő Varasdra. Ez a város egy különleges gyöngyszem, melynek történelmi belvárosában a hangulatos, macskaköves utcákon végigsétálva mi is a barokk korban érezhetjük magunkat. A kiváló állapotban fennmaradt XVIII. századi paloták szépsége miatt gyakran hasonlítják a barokk Bécshez. Majd ellátogatunk a város ékességéhez, Varasd várához, mely a történelmi Magyarország egyik legvonzóbb főúri lakja volt. A várat a 15. században Cillei Ulrik magyar főúr, horvát-szlovén bán uralja. Innen továbbutazunk Csáktornyára, Horvátország virágoskertjébe. A város nevezetessége a Zrínyi családi ősi fészke, a  reneszánsz várkastély (várlátogatás). Rövid szabadidő után indulunk vissza Magyarországra.
Szállás és vacsora Lentibe vagy környékén (2 éj).

2. nap: (Szlovénia) Lendva - Lendvavásárhely - Bakonaki-tó - Strehovci-hegy
Reggeli után Szlovénia legkeletibb csücskébe, a szép muravidéki kisvárosba, Lendvára látogatunk. Elsőként megtekintjük a városka fölé magasodó impozáns várat, melynek jellegzetes hófehér falai és vörös cseréptetős látványa már messziről feltűnik. A XII. század végén épített várkastélyban maga Mátyás király is megfordult, ma pedig galériamúzeumnak van berendezve. Rövid sétát teszünk a város központjában, majd továbbutazunk Lendvavásárhelyre (Dobronak) felé. A község mellett elterülő, bükkösök által körülvett, festői szépségű Bakonaki- környéke csodás gyógyító energiájáról híres. A bőkezű természet olyan energiákkal töltötte meg a tó környékét, melyek megnyugtatják és erősítik az emberi szervezetet. A Szent Vid kápolna és Vid kút közelében több mint 50 energiapontot fedeztek fel, melyek jótékonyan befolyásolják egészségünket. A pannon táj szemet gyönyörködtető vidékén keresztül, szőlőültetvények lankái mentén érkezünk meg a Strehovci-hegyre, ahonnan csodálatos a panoráma. Ebben az idilli környezetben, barátságos házigazdánk által megízlelhetjük a helyben készült finom borokat A borkóstoló után visszatérünk Zala megyébe. Szállás, vacsora.

3. nap: Szalafő-Pityerszer (Őrség) - Tihany - M7 autópálya pihenői - Budapest - M3 autópálya pihenői - Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után indulunk az Őrségbe, ahol ellátogatunk a Szalafő-Pityerszeri Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, mely fekvését tekintve mesébe illő. Megismerkedhetünk az őrségi falusi építészet jellegzetes házaival, épületeivel, melyek szemléletesen mutatják be lakóik hagyományos életmódját és kulturális örökségét. Hazaindulunk a Balaton északi partja mentén, ahonnan végig a Balaton csodálatos panorámája tárul elénk. Megállunk Tihanyban, ahol lehetőség van megtekinteni a festői fekvésű Bencés Apátságot. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 83.500 Ft / fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj panzióban Lenti környékén

- 2 reggeli
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Fakultatív félpanzió (2 vacsora): 12.000 Ft / fő
   
- belépők és járulékos költségek ára kb. 50 euró / fő
- BBP biztosítás és Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 16.000 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404     

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.