Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Monok - Vizsoly - Boldogkőváralja

2022.Március 19.
      Május 14.
              Augusztus 06.
                Szeptember 17.

      1 nap
    Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj
 
Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala, reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). 
 
Kis pihenővel érkezünk Monokra, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, mely elsősorban neves szülöttjéről, Kossuth Lajosról ismeretes. A település a Tokaj-hegyaljai Történelmi Borvidék és a Világörökség részét képezi. Meglátogatjuk Kossuth Lajos Magyarország kormányzójának szülőházát, aki 1802. szeptember 19-én itt látta meg a napvilágot. Nagy hazafi, aki a nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért, és a polgári szabadságjogokért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot, Széchenyivel és Petőfivel együtt. Emlékére múzeumot rendeztek be.
 
Innen Vizsolyra érkezünk. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, Károlyi Gáspár magyar nyelvű teljes bibliafordításának kinyomtatása a vizsolyi nyomdában. 1590-ben Károlyi Gáspár Göncön volt tiszteletes és munkatársakkal dolgozott a Biblia fordításán. A Biblia egy eredeti példánya a 12. században megépült Árpád-kori templomban van elhelyezve. Ebben a templomban a Biblián kívül megtekintjük azokat az értékes Szent-László legendáit ábrázoló Freskókat, melyek a 13. századból maradtak meg.
 
Tovább utazunk Boldogkőváraljára. A település a boldogkői várról kapta nevét, a vár a tatárjárás után épült, a Hernád-völgy legjelentősebb erődítményeként. Több nemesi család birtokolta (Pl: Aba Amadéék, Drugeth család, Ferdinánd, János király). A 17. században a vár hadászati jelentőségét elvesztette. A század elején II. Lipót parancsára robbantani kezdték, később azonban a Péchy család neogótikus stílusban helyreállította (várlátogatás). A várból csodálatosan szép panoráma tárul elénk a környező falvakra, illetve a Zempléni-hegységre. Késő délután kulturális élményekkel feltöltődve indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban. 
Részvételi díj: 11.500 Ft / fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj 850Ft/ l. üzemanyag árig garantált.

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal 
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Monok: Kossuth múzeum
Vizsoly: Templommúzeum (Biblia)
Boldogkőváralja: Vár
(Minden utas a helyszínen fizeti, csak azt, ahova szeretne bemenni)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,  4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.