Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Miskolc - Diósgyőr - Miskolctapolca

Barlangfürdőzés

2022. Február 19.
        Április 23.
       Július 09.

                 Szeptember 24.
1 nap
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről is időpontban!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj, Szerencs 
 
Indulás: Reggel 07:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala).  reggel 08.00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Folyamatos utazás rövid pihenővel, érkezés Miskolcra. A város a Bükk-vidék keleti részén, abba „beágyazódva”, a Szinva, Hejő és a Sajó völgyében, különböző természeti és gazdasági tájegységek találkozásánál épült. A város kivételes szépségét e csodás fekvése miatt is köszönheti. A Sajó, a Bódva és a Hernád összeolvadó völgysíkja, a Miskolci kapu ősidők óta jelentős áru- és személyforgalom színtere. 19. század hangulatát tulajdonképpen csak a sétálóutca jellegű főutca (Széchenyi István út) és az ennek folytatásában elterülő Városház tér őrzi. Belvárosi sétánk után autóbuszunk Diósgyőrbe viszi a csoportot. Magyarország egyik történelmi települése, ma Miskolc egyik városrésze, volt nehézipari központ. Középkori vára magyar királyok és királynék kedvelt üdülőhelye volt, ma műemlék, turisztikai látványosság. A szocializmus idején itt működött az ország egyik legjelentősebb gyára, a Diósgyőri Acélművek. Diósgyőrről kapta a nevét Miskolc labdarúgócsapata, a Diósgyőri VTK is, amelynek stadionja szintén e városrészben található (várlátogatás). A diósgyőri vár fénykora I. Lajos király uralkodása alatt kezdődött. 1364-ben Miskolc városát és környékét a diósgyőri uradalomhoz csatolták. A magyar–lengyel perszonálunió megszűntével Diósgyőr vesztett jelentőségéből, innentől kezdve magyar királynék jegyajándéka és nyaralóhelye volt. Várlátogatás után Miskolctapolcára érkezünkahol a látványos barlangfürdő szolgáltatásait vehetjük igénybe.
 
A Barlangfürdő melegforrások felett elhelyezkedő barlangban kialakított fürdőhely Miskolctapolcán. Országunk egyik leglátogatottabb turistalátványossága. 
A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású. Mivel a fürdő jelentős része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható. 2016-ban elnyerte az év fürdője címet. (aki nem szeretne barlangfürdőzni, annak szabadprogram).  Hazaindulás. Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban. 
 
Részvételi díj: 9.500 Ft /fő
(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
 - utazás turista autóbusszal, 
-  idegenvezető végig a program során
-  szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- Barlangfürdő belépő
(aki nem szeretne barlangfürdőzni, annak szabadprogram)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.