Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Matyóföldi fesztivál - Mezőkövesd

2022. Augusztus 27.
(1 nap, Szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői
 
Indulás reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) Nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni. Debrecenből TESCO parkoló- Kishegyesi u. oldala reggel 08:00 órakor. Utazás rövid pihenővel, majd érkezés a Matyóföld fővárosába, Mezőkövesdre. A program során megismerhető a matyó néprajzi csoport ma is élő, hagyományos kultúrája. A hímzés, a viselet, a folklór. A matyó népművészet 2012. december óta az UNESCO szellemi világörökségének a része, és egyben hungarikum is. A matyó örökséget őrzi a SKANZEN jellegű Hadas városrész. A „hadas” kifejezés atyafiságot jelent, az egymással rokoni kapcsolatban álló családokat hívták így, ők gyakran egymással szomszédságban laktak. Ezt az építészeti szerkezetet őrzi még ma is a városrész, innen kapta a nevét. A régi házak ma tájházként, alkotóházként várják a látogatókat, és bemutatják az egykori mesterségek hagyományait: Kisjankó Bori Emlékház, Bútorfestő Alkotóház és Hímzőház, Mézeskalács Ház, Festő és Kéziszövő Alkotóház, Gari Margit Emlékház és Zeneház, Tűzzománcos, Fazekas Ház. Többségükben ajándékok és emléktárgyak is vásárolhatók. A bámulatos és egyedülálló matyóhímzés messze földön híres, ezért nagyon sok külföldi turista is ellátogat az évről évre megrendezésre kerülő fesztiválra. A Matyóföldi Folklórfesztivál látványos néptáncműsorok, koncertek, táncházak, kézműves bemutatók egész sorával várja az érdeklődőket. Az idei fesztiválon a magyar fellépők mellett Kanada, Ecuador, Szlovákia, Németország vendég együttesei is bemutatkoznak. Színes, és vidám, hagyományőrző előadásokon szórakozhatunk, a gyerekekre különleges gyermekprogramok és játszóház vár. A fesztiválon a tartalmas kikapcsolódás mellett lehetőség van gasztronómiai különlegességek és finom borok kóstolására is. Indulás haza késő délután, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
Részvételi díj: 8.500 Ft/fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás  turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
Skanzen belépő: kb: 2.000 Ft / fő
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda
4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.