Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

MÁRIAGYÜD: Nagyboldogasszony napi búcsú

Pécs (Világörökségi helyszín), Villány, Máriagyüd, (Villány) kaposvári városnézéssel,

2021. augusztus 14-15.
2 nap/1 éj

Csatlakozási lehetőség: Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest Hősök tere.
 
 
1. nap:Debrecen-Nyíregyháza-M3 autópálya pihenői-Budapest-Villány-Pécs-Máriagyüd
 
Indulás Debrecenből hajnal 05.00 h-kor Nyíregyházáról 06.00 h-kor. Rövid pihenőkkel érkezünk Villányba, Baranya megyébe a Siklósi kistérségbe. A térség a Kelta időszakig visszanyúló szőlőművelése világszerte ismert. A Villányi borvidéken vezet át Magyarország első borútja. Lehetőség van egy jó pincében megkóstolni, illetve vásárolni a vörös nedűből. Innen Pécsre érkezünk. Pécs 1998-ban elnyerte az UNESCO Városok a békéért-díját a kisebbségi kultúrák ápolása, valamint a délszláv háború menekültjei iránt tanúsított befogadó, toleráns hozzáállása miatt. Pécsmindig soknemzetiségű település volt, kulturális rétegek rakódtak egymásra, nemzetiségek hagyományai, értékei ötvöződtek két évezredes története során. Magyarok, horvátok és svábok ma is békében élnek egymással gazdag kulturális polaritásban, így nem meglepő, hogy a város 2010-ben Essennel és Isztambullal együtt Európa egyik kulturális fővárosa lett. Pécsi városnézésünk során (melyet helyi városi kisvonattal bonyolítunk) ismerkedünk a nevezetességekkel (Püspöki Székesegyház, Dzsámi, Dóm tér, Zsolnay negyed, Városháza, Színház stb.) Estére megérkezünk Márigyüdre, a híres zarándokhelyre.
Szállás elfoglalása (1 éj).
 
2. nap: Máriagyüd-(Villány)-Kaposvár-Budapest-M3 autópálya pihenői-Nyíregyháza-Debrecen
 
 Reggeli után szabadprogram keretein belül, lehetőség van végig sétálni a Kálvárián, melynek a stáció domborművei a pécsi Zsolnay gyárban készültek. 10.00 órától kezdődik az ünnepi szentmise, melyet FELFÖLDI LÁSZLÓ PÜSPÖK ÚR celebrál.  Azok az Utasok, akik nem szeretnének részt venni a búcsún, azokat elviszi az autóbusz Siklósra (városnézés és a siklósi vár megtekintése).
Máriagyűdöt hivatalosan VII. Pius pápa ismerte el zarándokhelynek 1805-ben. A korabeli feljegyzések szerint Szűz Mária 1687-ben jelent meg fényözönben az akkor még apró templom ablakában egy Tamás nevű katolikus gazdának (abban az időben, amikor a templom a kálvinisták kezén volt).
 
Szigetvár érintésével érkezünk a Magyar Török Barátság parkba, melyCsertő egyik jelképévé vált. (a park a 150 évig tartó török uralom utáni török-magyar megbékélés jelképe). Innen Kaposvárra érkezünk, ahol a város Főterén lévő műemlékeket csodálhatjuk (a város 2010-ben méltán nyerte el a Magyarország legszebb Főtere és Főutcája címet).
 
Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.
Részvételi díj 35.000 Ft/fő
 
A részvételi díj tartalmazza:
 
- autóbuszosutazás,
- 1 éj szállás panzióban, idegenvezetés
 
 
Külön fizetendő:
-félpanzió (1 reggeli+1vacsora) 4.500 Ft/fő
- belépők ára kb. 6.000 Ft/fő
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.