Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Magyar történelmi emlékhelyek Szlovákiában

Siravai – tó, Bártfa, Bártfafürdő, Ólubló, Dunajeci tutajozás,Késmárk, Tátralomnic, Csorba-tó, Imrikfalva

Jelenleg nem foglalható

4 nap/3 éj


Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza,Nyírtelek, Tokaj, Szerencs, Miskolc

1 nap: Debrecen - Nyíregyháza - Siravai-tó - Bártfa - Bártfafürdő
Indulás Debrecenből reggel 06:00-kor TESCO parkoló, Kishegyesi u. oldala, Nyíregyházáról reggel 07:00-kor Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.). Határátkelés Sátoraljaújhelynél. Rövid pihenőkkel érkezés Nagymihály érintésével a Siravai tóhoz (rövid pihenő és séta a tónál). Programunk következő állomása Bártfa.  Bártfa főtere valamennyi felvidéki város közül a legtökéletesebben őrzi a középkor hangulatát, 2000-ben az UNESCO világörökségi bizottsága a Világörökség részévé nyilvánította. Belvárosi sétánk során, megtekintjük a főtér közepén álló, kora reneszánsz városházát, és a mögötte lévő Szent Egyed gótikus templomot. Ezt követően rövid városnéző sétát teszünk a főtéren. Továbbutazunk Bártfafürdőre, ahol igény szerinti szabadprogram lesz (séta, gyógyvízfogyasztás). Este szállás elfoglalása, vacsora Bártfafürdőn, vagy környékén.  (1 éj)

2 nap:Bártfafürdő - Ólubló - Dunajeci tutajozás - Késmárk - Tátralomnic
Reggeli után egy kellemes fekvésű városba, Ólublóra érkezünk. Ólubló a Szepesség északi részének központja, ahol megtekintjük a fenséges várat, és a vár alatt található Skanzent. Továbbutazunk a Kárpátok sziklás vonulatai között megbúvó legrégebbi Nemzeti Parkba a csodálatos Pieninybe. Itt található a Dunajec folyó szurdokvölgye. Tutajra szállunk, és felfedezzük a meseszép dunajeci áttörést (18km). A tutajok biztonságosak és szakképzett gorálok vezetik. Gyönyörű tájakon érkezünk Késmárkra. Rövid séta a várban, majd megtekintjük a régi (fa) és új evangélikus templomot, benne a Thököly mauzóleumot. Este szállás, vacsora Tátralomnicon, vagy környékén. (2 éj)

3.nap: Tátralomnic - Csorba-tó - Poprád - Tátralomnic
Reggeli után a Csorba-tóhoz látogatunk, ahonnan a piros jelzésű túraúton az ötödik legnagyobb tátrai tóhoz, a Poprádi-tóhoz (1494m) gyalogolhatunk, (kb.4 óra), majd Poprádra érkezünk, ahol vásárlási lehetőséget biztosítunk a különleges szlovák termékek megvásárlására (Becherovka, deli csoki, jobbnál jobb sörök, vagy lehetőség van megkóstolni Szlovákia nemzeti ételét a sztrapacskát). Visszaindulunk szálláshelyünkre, pihenés, vagy, lehetőség van (fakultatív programként) lanovkával felmenni a Kő- pataki-tóig (1754m) este vacsora, séta a szálloda környékén.

4.nap: Tátralomnic - Imrikfalva - Nyíregyháza - Debrecen
Reggeli után hazaindulás Tátralomnicról, a Szlovák Paradicsom egyik leglátványosabb útvonalán.Dobsina felé vezető úton, a Szepes-Gömöri-karszt területén járva, már a főútról is jól látható Imrikfalvi víztározóhoz ereszkedünk le, melynek környékét üdülőhellyé építették ki. Itt tartunk egy pihenőt (szabadprogram), majd Betlér, Rozsnyó, Krasznahorka, Szádelő-völgy, Torna-vára, Tornyosnémeti útvonalon érkezés Nyíregyházára a kora délutáni órákban.

Részvételi díj: Kidolgozás alatt
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
 
Részvételi díj tartalmazza: 
- Utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
- 3 éj szállás 3* szállodában 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- 3 reggeli
- Idegenvezetés végig a program során
- Helyi idegenvezetők és tárlatvezetők
- Szervezési díj
 
Külön fizetendő:
- fakultatív(3 vacsora): 21.000 Ft / fő
- B.B.P biztosítás, sztornó biztosítás (irodánkban köthető)
- Bártfa: Szent Egyed templom
  Ólubló: vár és skanzen
  Tutajozás a Dunajecen
  Késmárk: régi és új evangélikus templom
 
Egyágyas felár: 24.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában) 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.