Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Lőcse – Zakopane

Szlovákia – Lengyelország

Jelenleg nem foglalható

 2 nap


Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyről!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Miskolc


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc – Lőcse
Indulás: Reggel 05:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló) 06:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából.A legszebb felvidéki városok (Kassa – Eperjes – Késmárk) érintésével érkezünk a Tátraalján elhelyezkedő szépséges szepességi nagyvárosba Lőcsére.Lőcse az egykori Szepes vármegye székhelye és legjelentősebb települése.Már a városba való belépés és az óriási főtérre való pillantás után nem kétséges, hogy olyan városban vagyunk, amelynek a középkorban európai jelentősége volt.A város történelmi főterén több mint 50 gótikus, reneszánsz, és kora barokk stílusú árkádos belső udvarú polgári épület található. A főtéren lévő Szent Jakab templom teljesen egyedi. Itt található a világ legmagasabb gótikus oltára, mely nemzeti kincs, és világörökség.   A 15-16. századi haranglábbal rendelkező régi városházában, ma a város gazdag történelmét bemutató múzeum található. A városháza előtt a középkori női szégyenketrec áll. Lőcse egyben Szlovákia legnagyobb búcsújáró helye is. (Máriahegyi templom) A főtér majdnem minden háza középkori formájában maradt fent. (Thurzó-ház, Lőcsei Pál mester háza, A volt sturi evangélikus líceum épülete, a szépen felújított kereskedőház stb.) Kis szabadprogram után tovább indulunk a lengyel Tátra és egyben Lengyelország legkedveltebb hegyi üdülőközpontjába, Zakopanéba. Szállás elfoglalása, vacsora. (1 éj)

2. nap: Zakopane – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után megnézzük Zakopane gorál motívumokkal díszített templomait és a régi temetőt, ahol híres lengyelek vannak eltemetve. Majd fogaskerekűvel lehetőség van feljutni a Gubalówka-hegyre (1.128 m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász, hurka stb.). A város nevezetességeinek megtekintése után vásárlási lehetőség van a lengyel piacon és a sétálóutcában (helyi kézműves termékek, igényes, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, ízletes tradicionális füstölt házi sajtok, karácsonyi ajándékok és dekorációk, édességek, cipők, papucsok, sapkák, kesztyűk és több ezer csábító termék) Késő délután hazaindulunk. Rövid pihenőkkel érkezünk Nyíregyházára, majd Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: Kidolgozás alatt
(A részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj szállás gurál panzióban Zakopanéban
- idegenvezetés, szervezési díj, ÁFA
 
Külön fizetendő:
-félpanzió (1 reggeli + 1 vacsora): 3.500 Ft / fő 
 (a program félpanzióval foglalható)
-belépők és járulékos költségek ára kb. 100 PLN / fő + 10 euró / fő
 Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!
-BBP biztosítás, útlemondási biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 9.500 Ft / fő
(csak azoknak az Utasoknak kell fizetni, akik egyedül alszanak egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947; 
Mobil: 06-30/531-2137,   
Email: nyirtour@t-online.hu ; 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.