Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kocsonyafesztivál Miskolcon - Diósgyőri várlátogatással

Az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja

2022. Február (Pontos dátum kidolgozás alatt)

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj

Indulás reggel 05:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló, Kishegyesi u. oldala) reggel 06:00-korNyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Utazás, kis pihenővel érkezés Diósgyőrbe, Magyarország történelmi településére. Középkori vára magyar királyok és királynék kedvelt üdülőhelye volt, ma műemlék, turisztikai látványosság. A diósgyőri vár fénykora I. Lajos király uralkodása alatt kezdődött, és azóta sem hanyatlik. A 13 x 25 méter nagyságú lovagterem, napjainkban is lovagi játékok színhelye. Nagyon értékes és érdekes a vár korahű panoptikuma, mely látogatható.

A vár megtekintése után érkezés Borsod-Abaúj-Zemplén megye fővárosába Miskolcra, az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városába. Az egyetemi város a rendszerváltás óta kulturális és idegenforgalmi szerepét igyekszik erősíteni. Városnéző sétánk során ismerkedünk a belváros nevezetes épületeivel, majd szabadprogram keretein belül részt veszünk a Kocsonyafesztiválon. A 2000-ben indult Kocsonyafesztivál az ország egyik legismertebb, egyben a téli szezon legnagyobb szabadtéri gasztro fesztiválja lett. Évente 250 ezernél is több látogatót vonz Miskolcra, és több szakmai elismerésben is részesült. Ilyenkor megelevenedik a főutca, különböző rendezvények, zenekarok, kirakodóvásárok, téli ételkülönlegességek (kocsonya, hurka-kolbász, pecsenyehúsok) csalogatják az ide látogatókat.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:                                  

- utazás turista autóbusszal,
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
Diósgyőr: Diósgyőri vár belépő
(Csak az az utas fizeti, aki szeretne bemenni)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.