Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Nyugat – Dunántúl: Sopron - Kőszeg

 

Kidolgozás alatt!

2 nap


Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – M3 autópálya pihenői –  Budapest – Sopron

Indulás: Debrecenből 06:00 órakor (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala), 07:00 órakor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4). Kis pihenőkkel érkezés Győr-Moson-Sopron vármegyébe, a soproni borvidék központjába Sopronba. Sopron „a leghűségesebb magyar történelmi város” nevet viseli. Műemlékekben a második leggazdagabb település Magyarországon, és a 9. legnépszerűbb és legkeresettebb turisztikai célpont. 2016-ban ICOMOS-díjat kapott a Várfal sétány és a Várkerület megújítása. Délután városnéző séta keretein belül ismerkedünk a történelmi belvárossal, tereivel, utcáival, nevezetes épületeivel (Tűztorony – Sopron jelképe, Kecsketemplom, Stornó ház, Megyeháza, Városháza, Petőfi Színház, Fabricius ház, Római eredetű városfalak stb.) 

Szabadprogram keretein belül lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat. Este szállás elfoglalás Sopronban, vagy környékén. (1 éj)

2. nap: Sopron – Kőszeg – Budapest – M3 autópálya pihenői  Nyíregyháza  Debrecen

Reggeli után Kőszegre indulunk. A város Vas vármegye nyugati szélén, az osztrák határ közelében található. Gazdag múltja révén sokszor jelentős szerepet töltött be Magyarország és Ausztria történelmében.  A történelmi városközpont felújításáért 1978-ban Hild János-díjat kapott, majd 2004-ben a Magyar Televízió nézőinek szavazata alapján az „Az év települése” címet érdemelte ki. 2009-ben „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja” címet érte el. A városban három kultúra keveredik: a magyar, a német és a horvát. A romantikus történelmi kisváros középkori utcái, Magyarországon egyedülálló műemlékei régi időkről, régi családokról mesélnek. A Jurisics-vár emeleti részén „A kőszegi vár évszázadai” állandó kiállítást is megtekinthetjük. Történelmi kalandozásunk után szabadprogram lesz melynek keretein lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat. Délután indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: Kidolgozás alatt

(az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal                           
- 1 éjszakai szállás Sopronban, vagy környékén 3* panzióban, 2 ágyas zuhanyzós szobában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő
 - félpanzió (1 reggeli + 1vacsora) : 5.500 Ft / fő
  (a program félpanzióval foglalható)
 - Sopron: Stornó ház belépő
 - Kőszeg: várbelépő
Minden utas csak azt a belépőt fizeti,  ahova szeretne bemenni!
  
Egyágyas felár: 9.500 Ft 
(csak az fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.