Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Északkeleti-Kárpátok és Lemberg

Beregszász - Szolyva - Vereckei-hágó - Lemberg

2022. június 03 - 05. (Pünkösd)
szeptember 22 - 24.

3 nap / 2 éj
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért időpontban és helyszínről!

Kárpátalja és a történelmi Galícia számos turisztikailag attraktív látnivalóval vár minket. Vágjunk hát neki és fedezzük fel Beregszászt, Szolyvát, a Vereckei-hágót, a Kárpátok vadregényes hegyeit, és azt is, ami azon túl van. Lemberg mindenkit elvarázsol, Kelet-Európa igazi gyöngyszemeként tartják számon.
A városban számos történelmi, építészeti és kulturális műemlék található. Történelmi központja megtalálható az UNESCO világörökség listáján is.
 
Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Vásárosnamény
1. nap: Debrecen - Nyíregyháza – Beregszász – Szolyva

Elutazás Debrecenből, majd Nyíregyházáról a reggeli órákban. Érkezés a Beregsurány – Asztély határátkelő után Beregszászra, a kárpátaljai magyarság fővárosába. Városnézés keretén belül megtekintjük a római katolikus templomot, az egykori Kaszinó épületét, református templomot, valamint az egykori törvényszék épületét, mely ma II. Rákóczi Ferenc nevét viselő magyar főiskola. Tovább indulunk Munkácsot érintve Szolyvára. Felkeressük a szolyvai emlékparkot és siratófalat, a sztálinizmus áldozatainak emlékparkját, melyet az egykori lágertemető területén hoztak létre. Kárpátalját Latorcafőn áthaladva elhagyjuk, és este érkezünk Lemberg melletti szálláshelyünkre. (2 éj).

 
2. nap: Lemberg (Galícia fővárosa)
Reggel a történelmileg volt lengyel nagyvárosban, Lembergben teszünk látogatást, amely történelmét és nemzetiségeit tekintve is sokszínű, izgalmas, lenyűgöző város.  Az óváros központja a Ploscsa Rinok, ez a régi piactér, mely az UNESCO világörökség része.  A tér közepén áll a klasszicista stílusban épült városháza. A tért körülölelő reneszánsz épületek, a 200 méteres körzetben több mint 10 templom, Boim György temetkezési kápolnája, Anczewski-ház, Licsakivszkij-temető, Opera színház, Patika Múzeum, az egykori dominikánus templom, az orosz utca, az örmény, majd a zsidó negyed látványa emlékezetes élményt nyújt. Délután szabadprogram, este szálláshely elfoglalása.    
 
3. nap:  Vereckei-hágó – Munkács - Nyíregyháza - Debrecen
Reggel Galíciát elhagyva, az Északkeleti-Kárpátokban rövid kitérővel megállunk a Vereckei-hágón, az emlékműnél. Ezt követően látogatást teszünk a honfoglalás óta lakott Munkácson. Meglátogatjuk a Munkácsi Várat, mely mind történelmi, mind építészeti szempontból egyedi értékeket képvisel. Este érkezés Vásárosnamény érintésével Nyíregyházára, majd Debrecenbe.
Részvételi díj: 44.500 Ft / fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj 3* szállodában Lembergben vagy környékén
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Részvételi díj nem tartalmazza:
- fakultatív félpanzió (2 reggeli + 2 vacsora) 10.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek ára kb. 50 euró / fő
  
(utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 14.000 Ft / fő
csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137   
Email: nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  
Engedélyszám: U000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.