Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Kecskemét – Nagykőrös– Jászberény

Barangolás a Dél-Alföld híres városaiban

2022. Április 16.
        Július 16.
            Október 08.

   (1 nap ) 

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló

Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből (Tesco parkoló, Kishegyesi u. oldala) 06:00 órakor. Utazás kisebb pihenővel, majd érkezés NAGYKŐRÖSRE. Rövid séta keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Nagykőrös egyik jelképe, a tornyos, egyemeletes Városháza, vele szemközt látható a Hősi Emlékmű és a Hősök szobra. Arany János és családja szoborkompozíció a költő születésének 200. évfordulójára készült. (Arany János családjával 1851-ben költözött Nagykőrösre, és kilenc évig tanított a Református Gimnáziumban.) Az Arany János Református Gimnázium 1957-ben ünnepelte fennállásának 400. évfordulóját a költő Nagykőrösön írta „A walesi bárdok” című költeményét.)

Folytatva az utazást a Kiskunság fővárosába KECSKEMÉTRE érkezünk. (Itt született Katona József drámaíró és Kodály Zoltán zeneszerző) A „Hírös Város” legközismertebb épülete a magyaros szecessziós stílusban épült Cifra palota, melyben jelenleg a Kecskeméti Képtár működik. Mázas homlokzatdíszeit és tetőcserepeit a pécsi Zsolnay gyár készítette. Ezek csillogásának köszönheti az elnevezését. Egy gyönyörű eklektikus stílusú épületben működik a Katona József Színház, homlokzatán Kisfaludy Károly és Katona József szoborportréja látható. A színház épülete előtt a Szentháromság oszlop emlékeztet a pestisjárványra, innen indítjuk sétánkat. A város főterén áll a tér névadója, a Kossuth szobor, mely a nagy hazafi 1848-ban itt elmondott toborzó beszédének állít emléket. Szemközt vele a szecessziós stílusú Városháza, melyet gazdagon színezett üvegablakok és egy harangsor díszít. Minden egész órakor felcsendül egy harangjáték, a híres „Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját” című népdallal. A Kecskeméti Nagytemplom a XVIII. században épült copfstílusban. A templom toronysisakján lévő réz lemezburkolat csaknem 59 mázsát nyom. A tér középpontját jelzi a Címerdomb, egyben megmutatja több nagyobb magyar város és Kecskemét közti távolságot is kilométerben. A gótikus stílusú Szent Miklós-templom a XIII. és a XIV. század között épült, a város legrégebbi temploma. A Psalmus Hungaricus-emlékmű Kodály Zoltánnak tiszteleg. Az árnyas Szabadság téren végig sétálva jutunk el az egykori zsinagóga épületéhez, mely ma a Tudomány és Technika Háza. Egy rövidebb szabadprogram keretében ismerkedünk tovább a várossal.

Programunk következő állomása JÁSZBERÉNY, melyet a „jászok fővárosának” is hívnak. A Jász Múzeum hazánk egyik leg régebbi vidéki táj múzeuma. Legnevesebb műtárgya a jászság szimbólumának tartott Lehel kürtje. Itt őrzik Székely Mihály operaénekes hagyatékát is. A Lehel Vezér Gimnázium a megye leg régebbi középiskolája. A tartalmas városnézéseket követően élményekkel feltöltődve indulunk haza késő délután. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 12.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)
 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Kecskemét: Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye:
  kb. 1.000 Ft / fő
- Jászberény: Jász múzeum (Lehel kürtje):kb. 700 Ft / fő
- Nagykőrös: Arany János kulturális központ: kb. 1.000 Ft / fő
(minden utas csak azt a belépőjegyet fizeti, ahova szeretne bemenni)


Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.