Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Csodás Nógrádi tájakon: Hollókő

UNESCO Világörökség

Kidolgozás alatt!

(1 nap)Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői. 
 
Indulás: 05:00-kor Debrecenből Tesco parkoló - Kishegyesi u. oldalaNyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) reggel 06:00-órakor, nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni. Érkezés a Nógrád megyei Hollókőre, mely Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján, és így világszerte ismert. A palócfalu 1987-ben Budapest mellett elsőként nyerte el ezt a címet. A 17–18. században kialakított falu a népi építészet és a 20. századot megelőző falusi élet olyan, páratlan példája, amelyet sikerült eredeti állapotában megőrizni. Hollókő napjainkra sem vált szabadtéri múzeummá, mindmáig élő, lakott település. Hagyományőrző lakói a legtöbb épületet most is rendeltetésszerűen használják. A falu központjában működik 1964 óta az a falumúzeum, amely egy jellegzetes palóc parasztcsalád életmódját, lakását, bútorait, viseletét és gazdasági eszközeit mutatja be. A Cserhát hegység kis falucskája - mely kb. 330 lakosú -, békét, nyugalmat, igazi kikapcsolódást nyújt minden évszakban. A falu házai külön-külön is igazi értékeket képviselnek (Postamúzeum, Babamúzeum, Guzsalyas ház, Szövőműhely, Kézműves ház, Kalácsos pékség, Fazekas ház, stb.) Mindezeken kívül nagyon látványos a 19. század végi templom, és a hollókői vár. 
 
 
 
Séta a várhoz. Szabadidőnkben megkóstolhatjuk a palóc ételeket, mely igazi gasztronómiai különlegességnek számít ezen a vidéken. Vásárolhatunk a gyönyörűséges népi iparművészeti termékekből. Hazaérkezés késő este. 

Részvételi díj: Kidolgozás alatt

(a részvételi díj 40 főre van kalkulálva)

 


 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető

- szervezési díj és  ÁFA

A részvételi díj belépő árakat nem tartalmaz!
Mindenki azt fizeti, ahova szeretne bemenni.

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.