Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Montenegró - Bosznia-Hercegovina

(Horvátország)

  2023. július 11 - 16.
                      szeptember 19 - 24.
     6 nap / 5 éj
               Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!
Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői
Budapest, M7 autópálya pihenői
 
1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Mostar (Bosznia-Hercegovina)
Indulás a kora reggeli órákban.  Folyamatos utazás Mohács-Eszék-Samac-Doboj-Maglaj-Zenica-Szarajevó útvonalon. Érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Gyalogos városnéző sétánk során megnézzük a Kriva-Cuprija (Görbe palló), az Öreg-híd mellett a rézművesek festői utcáját. Meglátogatjuk Koski Mehmed pasa dzsámiját a piacot, és elsétálhatunk Karadjoz bég dzsámijához is. Este fakultatív vacsora fantasztikus panorámával a Neretva partján. Szállás elfoglalása boszniai szálláshelyünkön (1 éj).
 
2. nap: Mostar – Kravica – Dubrovnik - Budva (Horvátország – Montenegró)
Reggeli után Bosznia Hercegovina egyik legszebb természeti látványosságához, a Kravica vízeséshez látogatunk. Kellemes séta vagy kisvonatozás után tárul szemünk elé a panoráma, amit számtalan festő rajzolt már le, és költők írtak verseket róla. Itt kóstolhatunk a helyi likőrökből, majd továbbutazunk Dalmácia ékszerdobozához, Dubrovnikba. Helyi idegenvezetőnk kíséretében a városfalakon a Pile kapunál lépünk be, megtekintjük az Onofrio kutat, Klarisszák kolostorát, majd a Stradunon sétálva eljutunk az Orlandó oszlophoz, Rektori Palotához, Szent Balázs templomhoz és végül kijutunk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk. Ez a csodálatos város a tengerről egy még különlegesebb arcát mutatja: megnézzük a városfalakat, megkerüljük a Lokrum-szigetet, elhaladunk a karantén mellett, miközben a környék legendáival ismerkedünk. Szabadidőnkben, az óváros sikátoraiban fényképezkedünk, vagy andalgunk, fagyizunk és napozunk a kikötőben. Továbbutazás Montenegrói szállásunkra Budvára (3 éj).
 
3. nap: Njegus – Cetinje – Lovćen Nemzeti Park (Montenegró)
Egész napos szabadprogram, fürdési lehetőség.
Reggeli után lélegzetelállító útvonalon haladunk a Lovćen Nemzeti Park felé. Útközben megállunk Njegusiban sonkát és házi sajtot kóstolni. Innen utunk az ország történelmi fővárosába, Cetinjébe vezet, ahol Nikola király palotájával és a montenegrói uralkodócsalád kalandos történetével ismerkedhetünk. Délután visszatérünk Budvára, a tengerpart legszebb óvárosába. Korzózunk a tengerparton, sétálunk a barátságos kis utcákon, este pedig a szállodában vacsorázunk.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők
 
4. nap: Tivat – Kotori-öböl – Szirti Madonna-sziget - Perast – Kotor (Montenegró)
Egész napos szabadprogram, fürdési lehetőség.
Reggeli után Tivatba indulunk. Egész napos hajókiránduláson vehetünk részt, mely során bejárjuk a Kotori-öböl legfontosabb településeit. A Verige-szorost elhagyva kikötünk a Szirti Madonna-szigeten, ahol megtekintjük a vallási emlékekben gazdag kegytemplomot. Innen tovább hajózunk Perastba, Montenegró legszebb barokk városkájába, ahol megnézzük a Szt. Miklós templomot; majd innen Kotorba vezet utunk. Helyi idegenvezetőnk kalauzol végig minket a velencei és partizán emlékekben is gazdag óvárosi látnivalókon: Óratorony, Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, nemesi paloták, Szt. Lukács templom, de a piacot sem hagyjuk ki! A Monarchia egykori hadikikötőjét magunk mögött hagyva elhaladunk Stoliv és Lepetane előtt és visszatérünk Tivatba, ahol az elegáns Porto Montenegró jachtkikötőben is sétálunk egyet. Este vacsora a szállodában.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró / fő + belépők
 
5. nap: Budva – Herceg Novi – Trebinje - Szarajevó (Bosznia-Hercegovina)
Reggeli után Herceg Noviba látogatunk, ahol a hős spanyol katonák legendás történetével ismerkedünk. Városnéző sétánk éppúgy érinti a Kanli Kula (Véres Erőd) bástyáit, mint az Óratornyot és a főtér színes házait. A kávészünetünket követően búcsút intünk a tengerpartnak és Trebinje érintésével már Szarajevó felé utazunk. Útközben fakultatív vacsorázási lehetőség egy olyan étteremben, ahol Tito is többször megfordult. Éjszakai szállásunk Bosznia-Hercegovinában (Szarajevóban) (1 éj).

 
 
6. nap: Szarajevó (Bosznia-Hercegovina fővárosa) – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza
Reggelit követően Bosznia-Hercegovina fővárosával ismerkedünk. Városnéző sétánkat az Emlékezés lángjánál kezdjük, majd a Ferhadiján folytatjuk, megnézzük a városi piacot, a Szt. Szűz Mária ortodox katedrálist, a Jézus Szent Szíve katedrálist, de Ferhat bég dzsámiját is. Bejárjuk a Baščaršija zegzugos, különböző mesterségek képviselői által benépesített utcáit, elhaladunk a Bég Bezisztán mellett, a Miljacka partján pedig megállunk a Latin-híd mellett. Itt lőtte le Gavrilo Princip a Habsburg trónörököst, Ferenc Ferdinándot és feleségét. Innen visszakanyarodunk az Óratoronyhoz, Gazi Husrev bég dzsámijához, megnézzük a kor legpatinásabb iskoláját, kóstolunk a messze földön híres burekból és ízelítőt kaphatunk a helyi kávékultúrából is. Természetesen a rézművesek utcáját sem hagyhatjuk ki, ahonnan már csak pár lépés a város ikonikus kútja a Sebilj. Némi szabadidőt követően hazaindulunk. Várható hazaérkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 183.000 Ft / fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

 A részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
-  2 éj 3*szállodában Boszniában
- 3 éj 3*szállodában Montenegróban
- 6 reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív félpanzió: 5 vacsora: 33.000 Ft/fő
- belépők és járulékos költségek ára: 120 Euro/fő

  (minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni) 
- BBP biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 55.000 Ft/fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik a szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404  

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.