Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Tengerparti nyaralás Dalmáciában (Horvátország)

2023. július 11 - 16. 
                    szeptember 05 - 10.
6 nap / 5 éj
    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:    
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői
 

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Letenye – Csáktornya – Varasd – Šibeni
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban a Budapest – Letenye útvonalon. Csáktornyán, a Muraköz központjában a Zrínyiek vármúzeumát tekintjük meg, majd továbbutazunk VarasdraVárosnézés Horvátország „barokk fővárosában” (Draskovics és Patacsics Paloták, Cillei-Erdődy várkastély, barokk templomok). Ezt követően továbbutazás a Kis-Kapela és a Velebit vadregényes vonulatain keresztül Dalmáciába. Érkezés Šibenik környéki szálláshelyünkre az esti órákban (5 éj).

2. nap: Egész napos szabadprogram, fürdőzési lehetőség.

3. nap: Egész napos pihenés, fürdőzési lehetőség.
Fakultatív programlehetőség:
Biograd – Zadar – Nin
Reggel utazás Észak-Dalmáciába, ahol a közös magyar-horvát királyok koronázási városába, Biogradba látogatunk. Utána ismerkedés ZadarralDalmácia legészakibb városával. Gyalogos városnézés keretén belül a legfontosabb nevezetességek felkeresése (Könyves Kálmán és Nagy Lajos emlékei a templomokban, római és olasz építmények, monarchia kori templomok, erődítményrendszer a félszigeten, kikötők). A városnézést követően a közeli Nin településre megyünk, ahol felkeressük a világ legkisebb székesegyházát. A napi program végén fürdőzési lehetőség a homokos partú Nini-lagunában.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró/fő + belépők

4. nap: Egész napos pihenés, fürdőzési lehetőség. 
Fakultatív programlehetőség:
Šibenik– Krka Nemzeti Park – Primošten
Reggel gyalogos városnézés a szép fekvésű Šibenik városában (székesegyház, Rektorpalota, hegyi erődök, műemlékek a sikátorokban). A városnézés után kirándulás a közeli Krka Nemzeti Parkba, amely Dalmácia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Egyik legszebb része a Skradinski Buk vízesésrendszere (17 kisebb-nagyobb zuhataggal), ahol a folyó feletti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk a különös természeti csodában (vízesések, tavak, Tesla vízmű, vízimalom, fakultatív likőrözés). Napunkat a hangulatos Primošten településsel zárjuk (a volt halászfalu felfedezése, fürdőzési lehetőség a kavicsos partú tengerben, séta a magyar tengerkedvelők kedvelt kisvárosában).
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró/fő + belépők

5. nap:Egész napos pihenés, fürdőzési lehetőség.
Fakultatív programlehetőség:
Trogir – Split – Klis vára – Omiš
Reggel első állomásunk Trogirban, az ékszerdobozhoz hasonlítható műemlékvárosban (IV. Béla relikviájának megtekintése). Majd továbbutazás és városnézés Splitben, mely Dalmácia fővárosa és Horvátország fő kikötővárosa. Itt építette fel Diocletianus császár gigantikus méretű palotáját, mely az UNESCO Világörökség része. Székesegyháza IV. Béla gyermekeinek koporsóját rejti. A piac szomszédságában álló palotanegyed hangulata egészen egyedülálló. Kikötője és a város nyüzsgése a római kori műemlékek között leírhatatlan. Mai utolsó programunk a hegyeket ékesítő Klis vára, melyben a mongolok elől menekülő IV. Béla két lányát is elvesztette. Ezután a Cetina-folyó torkolatánál fekvő közeli Omišba megyünk, ahol a napi program zárásaként egy kellemes fürdési lehetőség lesz a meredek közép-dalmát hegyek tövében húzódó homokos tengerparton.
Az egész napos fakultatív program ára: 30 euró/fő + belépők

6. nap: Zágráb – Letenye – Budapest– Nyíregyháza – Debrecen
Reggel  Zágráb felé vesszük utunkat. Városnézés és szabadidő a gyönyörű fővárosban (Szent László alapította székesegyház, Jellasics főtér, Petőfi leszerelésének helyszíne, piac). Majd indulás Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 129.000 Ft / fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező 
  turista autóbusszal
- 5 éj 3* szállodában Šibenik környékén
- 5 reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő
- fakultatív (5 vacsora): 35.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek ára kb. 100 euró / fő
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 50.000 Ft / fő

(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947  
Email:nyirtour@t-online.hu 
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404  

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.