Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban II.

Arad, Temesvár, Gyulafehérvár, Nagyszeben, Fogarasi havasok, Déva

 2024. június 14 - 16

2024. október 11 - 13

3 nap / 2 éj

    Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Körutunk során felkeressük Dél-Erdély legszebb tájait és nevezetességeit. Megtekintjük a Fogarasi-havasokat, Bilea-tengerszemet, "Magna Curiát", kishoki Medve-barlangot, csak hogy néhányat említsünk a fantasztikus látnivalókból.

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap:Nyíregyháza – Debrecen – Arad – Temesvár – Déva
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, ahol városnéző sétát teszünk.(Megbékélés park, Szabadságszobor, a 13 aradi vértanú emlékműve. Innen a vesztőhelyre indulunk az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványait őrzi. Következő állomásunk Temesvár a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja. Városnéző séta (Dóm-tér, Dómtemplom, szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota). Marosillyén meglátogatjuk Bethlen Gábor szülőházát. Az esti órákban érkezés Dévára, szállás elfoglalása (2 éj).

 
2. nap: Gyulafehérvár – Nagyszeben – Fogarasi-havasok – Bilea-tengerszem
Reggeli után Erdély ősi fővárosába, Gyulafehérvárra indulunk. Érseki székesegyház - benne ma is láthatók a Hunyadiak - síremlékei, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem gazdagon díszített kőszarkofágjai, (Károly-kapu, Szent György-kapu, Horea-féle lázadás emlékművének a megtekintése). Következő megállónk Nagyszeben, a szászok egykori, és a 2007. év kulturális fővárosa. A város legfőbb látnivalói: a Huet teret szinte teljesen betöltő, monumentális méretű, késő gótikus stílusú evangélikus püspöki székesegyház, Nagy piactér, Kis piactér, Hazugok hídja, a katolikus templom. A Transzfogarasi autóúton autóbusszal érkezünk a Fogarasi- havasokban lévő gyönyörűséges Bilea-tengerszemhez (2034 m). Séta a tónál és a kirakodóvásárban. Visszaindulunk előző esti szálláshelyünkre.
 
3. nap: Déva – Kiskohi Medve-barlang – Nagyvárad - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után látogatás a Magos Déva várába. A Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart, mai nevén „Magna Curiát” látogatjuk meg, mely Bethlen Gábor reneszánsz “nagy udvarháza” és Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is
lakhelye volt. Következő megállónk a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival. Ez Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség. Érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 85.000 Ft/fő-től
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj Déván vagy környékén 3* szállodában, reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- fakultatív (2 vacsora): 17.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek    kb. 300 RON / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás és Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 22.000 Ft / fő
(csak annak az utsanak kell fizetni, aki egyedül van a szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Email: info@nyirsegutazas.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu;
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda,
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.