Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban I.

Arad, Temesvár, Kazán-szoros, Vajdahunyad, Déva, Nagyvárad

2022. július 01 - 03.
                     szeptember 16 - 18. 
              október 21 - 23.

3 nap / 2 éj

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat! 

Körutunk során felkeressük Dél-Erdély legszebb történelmi magyar vonatkozású városait, templomait, várait. Megtekintjük Déva várát, a Kazán-szorost, a Hunyadi család lovagvárát, a kishoki Medve-barlangot és persze Herkulesfürdő sem maradhat le programunkból.

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Arad – Temesvár – Karánsebes - Herkulesfürdő
Rövid pihenőkkel elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, ahol városnéző sétát teszünk. (Megbékélés park, Szabadság-szobor, a 13 aradi vértanúk emlékműve). Innen a vesztőhelyre indulunk, az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványait őrzi(megemlékezés, koszorúzás). Következő állomásunk Temesvár, a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja. Ezután városnéző séta következik (Dóm-tér, Dómtemplom, szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota).

Rövid szabadprogram után Karánsebesenre indulunk láthatjuk a monarchia idejében épült palotákat, templomokat, fogadókat. Késő délután érkezés a Cserna folyó völgyében fekvő Herkulesfürdőreséta már a római időktől gyógyvizéről ismert európai hírű üdülővárosban. Szállás elfoglalása Herkulesfürdőn, vagy környékén. (1 éj)
 
2. nap: Orsova – Kazán-szoros – Vajdahunyad
Reggel rendkívüli kalandos élmény vár ránk a Duna egy gyönyörű szakaszán. Orsován lehetőség van egy 3 órás hajóútra a Kazán-szorosban, - ahol az Al-Duna tör át a Déli-Kárpátok vadregényes sziklás területén, mely lenyűgöző látvány. Útközben látjuk majd Traianus császár tábláját, Decebal szobrát, szoros égbemeredő szikláit. Továbbutazunk
Vajdahunyadra, ahol a Hunyadi család „a várak királyának” nevezett lovagvárát tekintjük meg. Este szállás elfoglalása Vajdahunyadon. (1 éj)
 
 
3. nap: Déva – Kiskohi Medve- barlang – Nagyvárad - Debrecen Nyíregyháza
Reggel látogatás a Magos Déva várábaA Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart - mai nevén „Magna Curia” - amely látogatjuk meg Bethlen Gábor reneszánsz “nagy udvarháza”. A XVIII.századi Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is otthona volt. Következő megállónk a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival. Ez Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség. Érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 44.500 Ft / fő
(a részvételi díj 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 1 éj Herkulesfürdőn vagy környékén 3* szállodában
- 1 éj Vajdahunyadon vagy környékén 3* szállodában
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendő:
- fakultatív félpanzió (2 vacsora + 2 reggeli): 9.000 Ft / fő
   
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára
  kb. 200 RON / fő
  
(utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)
 
Egyágyas felár: 12.500 Ft / fő
(csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül alszik egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137 
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.