Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Pannonhalma-Győr

2021. Március 13.
      Június 12.
       Október 16.

1 nap
 

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Pannonhalma, egy bencés apátság élete | Göcseji Múzeum

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen és az M3 autópálya pihenői - Budapest - M1 autópálya pihenői


Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), reggel 06:00 órakor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala. Folyamatos utazás kis pihenőkkel, érkezés Pannonhalmára, ahol a Dunántúl egyik legértékesebb építészeti emlékét, az UNESCO Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátságot tekintjük meg. A román stílusú altemplom és kerengő a káprázatos főkapuval, a gótikus, barokk és klasszicista stílusú részekkel kiegészült épületszárnyak határozzák meg a főapátság mai arculatát. A XIX. században épül könyvtár gyűjteményben kb 400 ezer kötetet őriz, többek között a Tihanyi Apátság alapítólevelének másolatát is. Ezen felül az apátság területén arborétumot és egy hazánkban páratlan gazdagságú gyógynövénykertet is találunk. Megtekintésre kerül még kívülről a Milleniumi Emlékmű, melyet a magyar honfoglalás ezredeik évfordulóján, 1896-ban építettek, illetve a Boldogasszony kápolna. Aki pedig szeretne egy rövid túrán részt venni, a kápolnától sárga turista jelzés vezet a Boldog Mór-kilátóhoz, vagy sétálhatunk a közel 80 méter hosszú Lombkorona tanösvényen, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Sokorói-dombságra, a Pannonhalmi-medencére. Tovább utazunk Győrbe, Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városába. Sétánk során megismerkedünk a belváros történelmi korokat felidéző emlékeivel: pl. a Széchenyi tér (a középkorban a város főtere, piaca és központja volt), Káptalan-domb (ide jelölte ki I. István király a várispáni székhelyet és püspökséget), Székesegyház (Magyarország egyik kiemelkedően fontos nemzeti ereklyéje található itt: a Szent László-herma). Szabadprogram után hazaindulás, érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
 

           Részvételi díj: 16.500 Ft/fő
                (az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető, szervezési díj + ÁFA
 
Külön fizetendő:
Pannonhalma: Benczés Apátság belépő
Győr: Szent László múzeum belépő

Minden utas, csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni!
 
Érdeklődni lehet:
Cím: Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947     
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu     
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda  
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.