Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Füzéri vár – Kalandpark (Sátoraljaújhely)

           2022. Május 28.
                    Július 30.
                              Szeptember 24.

            (1 nap)
          Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat !   

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Nyírtelek
Rakamaz, Tokaj
 
Indulás Debrecenből reggel 06:00-kor TESCO parkoló (Kishegyesi u. oldala), Nyíregyházáról 07:00-kor Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.)(nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni) 
A tokaji Tisza parti megállásunk után érkezés Füzérre. Az útközbe eső különlegesen szép és gazdag zempléni táj elvarázsol bennünket. (fotószünet) Meglátogatjuk a Füzéri várat, mely a Rákóczi család egykori uradalmi központja volt. Első írásos említése 1264-ből származik, bár valószínűleg már a tatárjárás előtt állt. Feltételezések szerint az Aba nemzetség építtette az Árpád-korban, és az első magyarországi magánbirtokú kővárunk lehetett. A 13. században II. András megvette a várat, amely a tatárjárásig a királyi birtoktest részét képezte, majd adományozás útján visszakerült az Abákhoz. A rozgonyi csata után Károly Róbert elkobozta, és Drugeth-, majd Perényi-tulajdonba került. Amikor Perényi Gábor 1567-ben fiúutód nélkül meghalt, a vár előbb a Báthori, majd a Nádasdy családhoz került. A Wesselényi-összeesküvés után a várat elkobozták, majd a császári katonaság felégette és hátra hagyta.A Mohácsi csatát követően egy évig itt őrizték a Magyar Királyi Szent Koronát. Távolról nézve hazánk egyik leglátványosabb vára. Korhű ruhákba öltözött animátorok segítségével ismerkedhetünk a vár történetével, uraival, az alsó és felsővár épületeivel.
 
Füzérről Sátoraljaújhelyre érkezünk. Itt az extrém kalandra vágyóknak lehetőséget biztosítunk Magyarország leghosszabb (1332m) ülőszékes libegőjét, bobpályáját (2275m), illetve a Szár-hegy és a Magas-hegy közötti (1036m) távolságot átcsúszó kötélpályát kipróbálni.
 
Akik nem szeretnék kipróbálni a fent említetteket, azokkal a város központjából gyalogosan indulunk el a Szár-hegyre. A Szár-hegyen van a Magyar Kálvária, mely Magyarország legjelentősebb nemzeti zarándokhelye. 14 stáció emlékezik az elcsatolt volt Magyarországi városokra. A hegy tetején álló Szent István kápolna mögül, mesés panoráma tárul szemünk elé a zempléni hegy vonulatára. A városközpontban szabadidő, majd hazaindulunk.Érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.

Részvételi díj: 9.500 Ft / fő
(a részvételi díj 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal
- idegenvezető 
- szervezési díj és  ÁFA
 
Külön fizetendő:

Belépők
Minden utas csak azt a belépőt fzeti, ahova szeretne bemenni!


Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.