Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Fertőd - Nagycenk - Sopron - Bükfürdő

2022. Július 16 - 17.
              Október 01 - 02.


2 nap / 1 éj


   Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői, Budapest, M1 autópálya pihenői
 
1. nap: Nyíregyháza - Debrecen - M3 autópálya pihenői -Budapest - M1 autópálya – Fertőd- Nagycenk -Sopron
 
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés a Győr-Moson-Sopron megyei Fertődre (kastélylátogatás). A fertődi Esterházy-kastély épületegyüttese, és a benne látható kortörténeti kiállítás, Fertőd város fő nevezetessége. Magyarország egyik kiemelkedő turisztikai látnivalója. Az épületegyüttes,  a bécsi Schönbrunn  és a párizsi Versailles méltó párja. Az itt lakó Esterházy hercegek művészetpártoló tevékenysége révén, a 18. század végi Magyarország egyik fő kulturális központja volt. „Magyar Versailles-nak is nevezik. A kastély fénykora 1768-tól 1790-ig tartott. Az első nagyszabású ünnepséget 1770-ben rendezték, amikor a herceg bemutatta az udvartartását a bécsi arisztokráciának. 2001-ben a restaurált kastélykápolna Europa Nostra-díjat kapott. A kastély körül kialakított franciapark meglátogatása után rövid szabadprogram. Következő állomásunk Nagycenk. Itt élt és itt nyugszik Széchenyi Ferenc (a Nemzeti Múzeum alapítója) és fia, Gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar. Az emlékmúzeum gyűjteménye a Széchenyi családnak állít emléket. Itt látható Széchenyi István miniszteri dolgozószobájának berendezése. A folyamszabályozásokkal (Duna, Tisza), a közlekedésfejlesztéssel, (gőzhajózás, vasút) kapcsolatos tárgyi és képi dokumentumok. A Lánchíd építéstörténete is nyomon követhető. Kastélylátogatás után átsétálunk a Szent István király templomhoz, és a templom mögötti temetőben megtekintjük a Széchenyi család mauzóleumát. A kápolna orgonáján Liszt Ferenc is játszott. Az oltártól jobbra nyílik a családi kripta, rajta a felirat: “Voltunk mint ti, lesztek mint mi: por és hamu.”Tovább indulunk Sopronba (szállás elfoglalása) 1 éj. 
 
2. nap: Sopron – Bükfürdő – M1 autópálya pihenői – Budapest – M3 autópálya pihenői – Debrecen - Nyíregyháza
 
Reggeli után Sopronban folytatjuk programunkat. Sopron főtere 700 éve változatlan alaprajzú.  Több olyan épülettel büszkélkedhet, ahol még Mátyás király, II. Ferdinánd, majd később Lipót császár is nyugovóra tért. Betekintést teszünk a Kecsketemplomba, ahol ötször tartottak országgyűlést. „Sopron a leghűségesebb város”, egy ékszerdoboz, híven tükrözi ősi múltunkat. Lehetőség van a tűztoronyba felmenni, mely Sopron jelképe. Rövid szabadprogram után Bükfürdőre indulunk. Bükfürdőn a Termál és Gyógyfürdőben fürdőzési lehetőség (3 óra). A csodatevő gyógyvíz 4 kúton keresztül tör a felszínre (gyógyvízminősítéssel rendelkezik). Az egyedi összetételű – alkáli-hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvíz nemzetközi összehasonlításban is rendkívül magas, több mint 15201,58 mg/l ásványi anyag tartalommal rendelkezik, így egyedülállóan kedvező hatást fejt ki a szervezetre. A nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kalcium, fluor a csont anyagcseréjérében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja. Indulás haza. Érkezés Budapestre az esti, Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.
Részvételi díj: 35.000 Ft /fő
(A részvételi díj 30 főre van kalkulálva)
 
A részvételi díj tartalmazza:
- Utazás turista autóbusszal
- 1 éj szállás Sopronban, vagy környékén 3* panzióban 2 ágyas zuhanyzós szobában
- Idegenvezetés 
- Szervezési díj és ÁFA
 
Külön fizetendők:
- Félpanzió (1 reggeli + 1 vacsora): 5.500 Ft /fő
- Nagycenk: Széchenyi Múzeum + helyi tárlatvezetés
- Sopron: Stornó ház belépő
- Bükfürdő Belépő
Minden utas csak azt a belépőt fizeti, ahova szeretne bemenni! 
 
Egyágyas felár: 9.500 Ft 
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda 
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.