Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Észak-Olaszország gyöngyszemei

Padova, Garda-tó, Milánó, Verona

2019. június 07 - 10. (Pünkösd)
október 20 - 23.
 
4 nap / 3 éj
Észak-Olaszország egyik legszembetűnőbb jellegzetessége a földrajzi sokszínűsége, hiszen a táj alpesi hegyekkel és gleccsertavakkal, valamint az Adria és az olasz Riviéra napsütötte partvidékével büszkélkedik. A régió városai és tájegységei kulináris élvezetekre és kulturális értékek felfedezésére nyújtanak lehetőséget. A gleccsertavak közül a legnagyobb a Lombardia tartományban található Garda-tó, amelyet északról az Alpok csúcsai, délről a Pó-síkság határol. Kertek, gyümölcsösök és erdők szegélyezik a partjait, amelyek festői hátteret nyújtanak a pihenés és kikapcsolódás céljából idelátogatók számára.
 
 
 
Csatlakozási lehetőségek:     Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, M7 autópálya pihenői
1. nap: Debrecen – Nyíregyháza  Budapest – Ljubjana  Padova
Indulás a kora hajnali órákban. Utazás Szlovénián át, útközben rövid pihenőkkel. Késő délután érkezés Padovába, Szent Antal városába. Európa legnagyobb terén, a Prato della Valle téren kezdjük sétánkat, ahol Báthori István erdélyi fejedelem szobra előtt tisztelgünk. Látogatás a kereszténység egyik legfényűzőbb bazilikájába, a Szent Antal Bazilikába, ahol a magyar és osztrák kápolnát keressük fel. Estére érkezés a Garda tó környéki szállásra (3 éj).
 
2. nap: Sirmione – Garda-tó  Malcesine
Ezen a napon lehetőség van pihenni vagy résztvenni egy egész napos Garda-tó környéki kiránduláson. Reggeli után elindulunk a Garda-tó déli csücskében található hangulatos városkába, Sirmionéba. Az üdülőközpont természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. A város - egykori halászfaluból - napjaink egyik legnépszerűbb üdülővárosa lett. Szabad program, illetve fakultatív motorcsónakázás a tavon. Továbbutazunk Bardolinoba, ahol megismerkedünk az olívaolaj készítésének rejtelmeivel. Továbbhaladva a tavat körülölelő Gardesana úton Malcesinébe jutunk, melynek középkori óvárosát tekintjük meg. A tó partján egy, a tóba nyúló sziklán magasodik Malcesine vára, a Scaligeri vár. A tökéletesen helyreállított várban különböző kiállításokat láthatunk. A torony tetejéről teljes és lenyűgöző panoráma nyílik az egész környékre, a tóra és a Monte Baldo csúcsára. Este visszautazás a szálláshelyünkre.
Fakultatív program ára: 8.500 Ft / fő + belépő
(minimum 20 fő)
 
3. nap: Milánó
Reggeli után Olaszország második legnagyobb városába, Milánóba indulunk. Milánó az a hely, ahol összefonódik a csillogás a műemlékekkel, a kultúrával. Városnézés során megismerkedünk a legfőbb látnivalókkal: a híres Dómmal, mely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza, a Galleria Vittorio Emanuele II elegáns üzleteivel és vendéglőivel, a világhírű Scalával, amely az operaművészet vezető teátruma. Rövid sétával elérjük a Castello Sforzescot, a milánói hercegség tündöklésének és bukásának színterét. Közös séta után szabadprogram, melyen belül lehetőség van Leonardo 'Utolsó vacsora' című festményének megtekintésére. Este visszautazás a szálláshelyünkre.
 
4. nap: Verona – Budapest  Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után a szerelmesek városába, Veronába érkezünk. A vörös téglaváros számos látnivalót rejteget: Piazza delle Erbe (Piac tér), Piazza dei Signori „Verona szalonja”, Scaligeri palota és kápolna, Júlia háza, Dóm, Aréna. Érkezés rövid pihenőkkel Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.
 
Részvételi díj: 79.900 Ft / fő
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező autóbusszal
- 3 éj 3* szállodában a Garda-tó környékén
- idegenvezetés
 
Részvételi díj nem tartalmazza:
- félpanzió (3 vacsora + 3 reggeli): 16.900 Ft / fő
- helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek kb. 150 € / fő
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)
 
Minimum létszám: 35 fő
Egyágyas felár: 26.000 Ft / fő

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.