Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdélyi kirándulás és a 457. Csíksomlyói búcsú

Torda, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Keleti-Kárpátok, gyimesi csángók földje, Segesvár

2024. május 17 - 20. (pünkösd)
 
    
(4 nap / 3 éj)
 
 
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!
 

 

A Csíksomlyói búcsú minden évben pünkösdkor kerül megrendezésre az erdélyi Csíksomlyó településen, mely napjainkban is a katolikus székelység hírneves búcsújáró helye. A búcsún több százezer magyar vesz részt évről évre. Csíksomlyó különleges jelkép a magyarság szemében. Az ideérkezők nemcsak hitük mellett állnak ki, hanem minden évben kifejezik ragaszkodásukat nemzetükhöz és anyanyelvükhöz is. Csíksomlyóra szervezett utunkat székelyföldi körutazással kötjük össze.

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
 
1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Körösfő – Torda  Székelyudvarhely
Indulás Nyíregyházáról, illetve Debrecenből a kora hajnali órákban. Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad – Királyhágó (rövid pihenő) – Kalotaszeg – Bánffyhunyad – Körösfő útvonalon érkezünk Tordára. A sóbányászatáról híres város sok jeles történelmi esemény színhelye volt. A legfontosabb az 1568. évi országgyűlés, ahol – Európában elsőként – kimondták a vallásszabadságot. Erre a fontos eseményre emlékeztet a katolikus templom falán elhelyezett márványtábla. Látogatás a sóbányában,  amely a 17. századtól 1932-ig működött. Látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golfpálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely. Nem messze a várostól található a Tordai-hasadék, melynek sziklafalai és környéke természeti csoda és több barlangot is rejt. Innen Balavásár, Szováta, Korond érintésével érkezünk Székelyudvarhelyre, a legmagyarabb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora. (3 éj).
 
2. nap: Máréfalva – Homoródfürdő – Csíkszereda – Csíksomlyói búcsú
Reggeli után Máréfalván (megnézzük a műemlék székelykapukat),  Homoródfürdőn (borvizet kóstolunk), majd Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 12.30 órától résztveszünk Csíksomlyón a Pünkösdi búcsún, melyet immár 456. alkalommal a Kis- és Nagy-Somlyó-hegy közötti nyeregben, a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra, és „búcsúfiát” vásárolni a kirakodóvásárban).
Estére érkezés vissza szálláshelyünkre Székelyudvarhelyre, vacsora.
 
3. nap: Keleti-Kárpátok - Gyimesi csángók földje (ezeréves határ) - Madéfalva
Ezen a napon két lehetőség van. Reggeli után egész nap Székelyudvarhelyen maradni, ismerkedni a város nevezetességeivel (vagy pihenni), vagy egy szép fakultatív, kirándulós programot választani.
Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezeréves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a gyimesbükki állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény több száz utassal. Délután részt veszünk az ezeréves határnál megrendezésre kerülő ünnepi programokon. Hazafelé jövet megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki- és Gyergyói-havasokra). Szállás, vacsora.
Az egész napos fakultatív program ára:  50 EUR/fő
 
4. nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Balavásár – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után Székelykeresztúrra megyünk (Petőfi emlékek, vén körtefa), majd Segesvárra, a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban visszacseppenünk a múltba és 13. századi hangulat varázsol el bennünket (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Óratorony). Érkezés kis pihenőkkel Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.
A 4  napos programot 3 árkategóriában tudjuk ajánlani:
 
Részvételi díj: egyszerű külvárosi panzióban reggelivel: 75.000 Ft/fő (Lebontva: 35 000 Ft/fő autóbusz ár + 40 000 Ft/fő 3 éj szállás, reggelivel)
Részvételi díj belvárosi panzióban reggelivel: 94.000 Ft/fő
Részvételi díj 3* belvárosi szállodában reggelivel: 114.000 Ft/fő
 
A vacsora és a fakultatív program nem kötelező, csak az az utas fizeti aki igényli!
 
Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal,
- 3 éj szállás (szállodában vagy panziókban),
- 3 reggeli,
-  idegenvezetés, szervezési díj.
 
Külön fizetendő:
- fakultatív 3 vacsora: 24.000 Ft/fő,
- belépők és járulékos költségek ára kb. 130 RON/fő,
   (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, sztornó biztosítás (Irodánkban köthető).
 

Egyágyas felár panzióban: 25.000 Ft/fő
(Csak annak az utasnak kell fizetni, aki egyedül szeretne aludni egy szobában!)

 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947   
E-mail: info@nyirsegutazas.hu
Honlapcím: https://nyirsegutazas.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.