Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdély: Nagyvárad, Nagyszalonta, Félixfürdő

       2021. május 15.    
                július 24.  
                 október 09.

                            (1 nap)              

  Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), reggel 06:00 órakor Debrecenből (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala) Rövid pihenőkkel, ártándi határátkeléssel érkezés Nagyváradra, a Körös-parti Párizsba mely a Partium legszebb szecessziós városa. Városnéző sétánk során megtekintjük a Püspöki Székesegyházat, Erdély legnagyobb barokk templomát, benne a múzeumot és Szent László hermáját. Elsétálunk az árkádos Kanonok-sor előtt, mely építésztörténeti műemlék és látjuk Ady szerelmének, Lédának az egykori lakóházát is. Tovább ismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel (Szigligeti Ede Színház, EMKE Kávézó, Sas Palota, Ady Múzeum, belvárosi szobrok stb.) Majd kirándulásunk második állomására, Nagyszalontára érkezünk, mely Arany János költőnk szülőhelye. Ismerkedünk a Csonkatoronyban az Arany János Emlékmúzeummal, melyben a költő életútját, illetve Nagyszalonta történetét ismerhetjük meg. Ezután a város többi nevezetességét keressük fel, (református műemlék templom, a szecessziós Városháza, a városalapítás emlékműve, Nagyszalonta nagyjai szoborpark stb.).
Tovább indulunk Félixfürdőre, mely jelenleg Románia legnagyobb, és egész évben üzemelő gyógyfürdője. Legnépszerűbb strandjai a Félix és az Apolló, melynek kénes, szén-dioxidos, nátriumos, káliumos gyógyvize van, emiatt méltán népszerű a turisták körében. Fürdőzési lehetőség. Hazaindulás, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.
 
Részvételi díj: 9.500.- Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)

A Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezető
- szervezési díj és ÁFA.
 
Külön fizetendő:
Nagyvárad: Ady Múzeum, Szent László Múzeum, 
Nagyszalonta: Arany Múzeum, Félixfürdő: Strandbelépő
A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137  
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404
 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.