Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdély: Nagybánya, Koltó, Szatmárnémeti

2021. március 13.
           június 26.    
                szeptember 25.

1 nap

          Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat! 

Csatlakozási lehetőségek:
Debrecen, Nyíregyháza, Vásárosnamény

Indulás: reggel 05:00-kor Debrecenből (Tesco parkoló – Kishegyesi u. oldala), reggel 06:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni)., Csengersimai határátkeléssel érkezünk Romániába. Elsőként Máramaros megye székhelyét és legnagyobb városát, Nagybányát látogatjuk meg. Nevét arany- és ezüstbányáiról kapta. Kellemes sétát teszünk az óvárosban, ahol megtekintjük a magyar művészeti élet egyik legfontosabb helyszínét, a festőiskola művésztelepét, majd a Szentháromság templomot és a Szent István tornyot. Emellett lehetőség lesz az innen mintegy 100 m távolságra lévő európai színvonalú Szépművészeti Múzeum megtekintésére, ahol nagyrészt a művésztelep festőinek képei vannak kiállítva (Hollósy Simon, Maticska Jenő, Iványi-Grünwald Béla, Glatz Oszkár stb.). A város másik nagy látványossága a szintén európai színvonalú Ásványtani Múzeum, Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteménye (szép és érdekes ásványritkaságok, kristályok, egyedülálló kőzetek). Majd továbbutazás a szomszédos magyarlakta faluba Koltóra. Legismertebb nevezetessége a XVIII. századi Teleki kastély, melynek leghíresebb ura „vadgróf” Teleki Sándor ezredes volt. Itt töltötte Petőfi Sándor és hitvese, Szendrey Júlia a mézesheteit 1847-ben. Eközben 28 új verssel (pl. Szeptember végén) gazdagította a magyar lírát. A költemények zöme a híres somfa alatti kőasztalon íródott, ezt a fát Petőfi somfájának nevezik, s ez alatt temették el kívánsága szerint Teleki Sándort is. (a Teleki kastély teljes pompájában felújítva várja látogatóit) Ezután tovább utazunk napunk utolsó állomására, Szatmárnémetibe, Szatmár megye székhelyére, melynek lakossága 1910 körül még 95%-ban magyar volt, mára sajnos 40% alá csökkent a magyarság részaránya. Gyalogos séta során megcsodáljuk az óváros gyönyörű főterét a katolikus katedrálissal, Pannónia szállót, Tűzoltó-tornyot, Vécsey-házat (ahol a szatmári békét kötötték). Szabadprogram keretein belül lehetőség van a kellemes kávézókban, cukrászdákban megkóstolni a helyi finomságokat. Hazaindulás, érkezés  Nyíregyházára és Debrecenbe az esti órákban.
Részvételi díj: 9.500.- Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezető
- szervezési díj és ÁFA.
 
Külön fizetendő:
Belépők ára:Nagybánya: Ásványtani múzeum, Nagybánya: Festészeti múzeum
Koltó: Teleki kastély - Petőfi Múzeum
A belépés nem kötelező, csak az az utas fizeti a belépőt, aki szeretne bemenni.
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137, 
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu;
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda,
Engedélyszám: U 000404

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.