Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Erdély: Körösfeketetói és Körösfői vásár

Zárt csoportok részére is megszervezzük a programot

        2021. október 09.
 1 nap

     Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

A nagy hagyományokkal rendelkező vásárt minden évben megrendezik Erdély nyugati részén, Csucsa mellett, Feketetón (Negreni). A falu Nagyvárad - Kolozsvár útvonalon fekszik, a Királyhágótól 10 km-re. A vásáron a vendég kedvére kutathat a különböző régiségek után, pl. varrottasok, festett cifra tányérok, kályhacsempék, népviseleti ruhadarabok, könyvek, szerszámok, festmények, bútorok stb. Varázslatos tájakat, kedves embereket ismerhet meg, majd a körösfeketetói kirakodóvásáron válogathat a sokféle portéka között.
Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu 
 
Indulás: Reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), reggel 06:00-kor órakor Debrecenből(Tesco parkoló – Kishegyesi u.) Ártándi határátkeléssel érkezünk Erdélybe. Nagyvárad érintésével haladunk az erdélyi-középhegység (530 m) irányába. Közben a Királyhágón megállunk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk az erdélyi medencére. (Fotószünet, kávészünet) 
Tovább folytatjuk  utunkat Kőrösfőre, mely nevét a Sebes-Körös forrásáról kapta, hisz itt ered a falutól 5 km-re Erdély egyik fő folyója a Sebes-Kőrös. A kis település híres szerte a világon, kézimunkáiról, táncházáról, népművészetéről. Az egész hosszú utca egy nagy kirakodóvásár. Minden ház kapualjába igényes terítők, fafaragványok, népművészeti termékek vásárolhatók. A falu 4 fiatornyos református temploma árulkodik az 1550-es évek nagy vallástörténeti eseményéről, a reformáció szellemiségének Erdélybe való megjelenéséről. (templomlátogatás). Majd fejet hajtunk Vasvári Pál az 1848-49-es szabadságharc egyik kiemelkedő hősi halottjának emlékkopjafájánál. Szabadprogram a vásárban.  Körösfőről Körösfeketetóra érkezünk, ahol Kelet-Európa egyik legrégebbi régiség vásárába töltjük a napunk további részét. Ez a vásár Erdély szerte nagyon közkedvelt, és több országból vonzza a régiség iránt érdeklődő kereskedőket. Az 1800-as évek végétől tradicionális múltja van.
Szabadprogram lehetőség a vásárban, ahol ki-ki kedve szerint fedezheti fel a számára értékes régiségeket, és újszerű divatos holmikat. Minden van itt, ami szem szájnak ingere. A vásárban lehetőség van megkóstolni a helyi specialitásokat, étkeket, kalácsokat stb.
Estére indulunk haza, érkezés Debrecenbe, illetve Nyíregyházára az esti órákban.   
 
 
Részvételi díj: 9.500.- Ft/fő
(az ár 40 fő fizető utasra van kalkulálva)
 
A Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- idegenvezető
- szervezési díj és ÁFA.
 
Külön fizetendő: kb.50 LEI/ fő: 
 
Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947,
Mobil: 06-30/531-2137,  
Email: nyirtour@t-online.hu  
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu; 
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda, 
Engedélyszám: U 000404
 

Hozzájárulok, hogy a nyirsegutazas.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyirsegutazas.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.